Besøg Ulun Danu Bratan

Hvis Bali er mindst ligeså kendt for sine templer som sine strande, så er templet Ulun Danu Bratan det tempel, som forekommer på måske allerflest billeder og skiller sig ud i det store udbud. Ulun Danu Bratan-templet bliver også kaldt for vandtemplet og er bygget på en lille ø i den grønne sø Lake Beratan, som ligger hele 1200 meter over havets overflade. Templet ser ud som om, det flyder i den magiske sø, der i det rigtige vejr er omgivet af tåge eller intensive refleksioner fra de omkringliggende bjerge. Søens høje beliggenhed betyder, at vejret er omskifteligt, og det er altid flere grader koldere her end ved Balis kyster. Hele atmosfæren ved templet og tempelområdet skiller sig fra Balis andre dele. Luften er koldere og friskere, naturen er mere grøn, og hele miljøets opleves rent og frisk.

Tempelområdet ved Ulun Danu Bratan består af flere tempelbygninger i traditionel balisinesisk arkitektur og en stor park, og udforskes bedst til fods. At se det hele tager mellem en og to timer, og vil du med båd på rundt på søen, skal du påregne ekstra tid. Entré koster (i 2018) 50 000 IDR for voksne og halv pris for børn, og tempelområdet er åbent fra 8-18 de fleste dage året rundt. Templet har mange besøgende og lavest tryk er der, jo tidligere på dagen du kommer.

Besøg templet Ulun Danu Bratan – med bil

Ulun Danu Bratan-templet ligger cirka i midten af Bali, godt 1,5 times kørsel nord for Ubud eller 2,5 time fra nogle af byerne i sydvest – som Kuta eller Seminyak. Den nemmeste både at komme til templet er med privat chauffør eller guide. Eftersom det er et stykke at køre og tempelbesøget ikke tager mere end et par timer, kan det være belejligt at kombinere turen med at udforske området. I nærheden finder du for eksempel flere vandfald, søer, en forhindringsbane mellem trætoppene, øens største botaniske have Bedugul Bali Botalical Garden – og bilturen byder konstant på smukke udsigter over Balis indland med sine grønne knolde og mange vidtrækkende rismarker.

Ulun Danu Bratan blev bygget i 1634 af en konge i et fyrstedømme for at hylde nogle af de hinduiske guder og fremme jordens frodighed, menneskers velbefindende og for at hylde bevarelsen af naturen og universet.