Værd at vide om Sydlige Goa

 • Hovedstad

  New Delhi
 • Valuta

  Indiske rupee (INR)
 • Sprog

  Hindi, engelsk
 • Befolkning

  ca. 1.817.000
 • Tidsforskel

  +4,5 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


1,5 liter vand
ca. 2,-

Priseksempel fra Panaji

Værd at vide

 • Rejser på egen hånd

  Takket være, at vores rejser til Goa sker med rutefly, kan vil byde ophold med fleksibel rejselængde,

  TUI har ingen guider på rejsemålet, men du kan kontakte vores onlinecenter via tlf, mail eller sms – fra to uger før afrejse til du rejser hjem.

 • Sol og badning

  Det sydlige Goa har de fineste strande, både brede og med finkornet sand. Langs strandene Varca og Cavelossim ligger en perlerække af mere eller mindre luksuriøse hoteller, der er små rejsemål i sig selv, med restauranter, sportsaktiviteter og underholdning.

  Med en god beliggenhed nær både Margoa, lufthavnen og togstationen, er Colva Beach blevet det sydlige Goas mest besøgte strand. Takket være at den er så lang og bred er der sjældent trængsel, og her er mange beach shacks og barer. Nogle er åbne døgnet rundt hele året.

  Næsten helt nede sydpå ligger det, der tidligere var en rigtig paradisstrand, Palolem. I dag betydeligt mere frekventeret end for 20 år siden, men stadig charmerende, halvmåneformet og med lyst sand. Endnu et stykke længere sydpå ligger de rolige strande Colomb Beach og Butterfly Beach.

 • Vi anbefaler

  På hotellerne, ved de fleste af Goas strande og større byer, findes der udflugtsarrangører, der arrangerer delfinture, ture til Old Goa, fisketure og besøg på krydderiplantager. Forhør dig på hotellet eller tal med andre turister om, hvilke udflugter og arrangører de anbefaler.

  Nogle steder der er værd at besøge:

  Old Goa var hovedstad i den portugisiske koloni, der blev grundlagt da Alfonso de Alburqurque kom hertil ad søvejen i 1510. Byen er kendt for sin koloniale arkitektur og sine kirker, og kaldes ofte for "Østens Rom". I midten af 1700-tallet flyttede de fleste af portugiserne til nærliggende Panjim, der derefter fungerede som Goas administrative hovedstad, og Old Goa begyndte langsom at forfalde. Takket være, at Old Goas kirker nu er med på Unescos verdensarvsliste, foregår der dog nænsomme renoveringer.

  Chapora Fort blev bygget i begyndelsen af 1700-tallet for at forsvare indsejlingen til Chapora River. I dag helt i ruiner men stadig populær tat besøge på grund af sin fine udsigt. Og for muligheden for at se en filmindspilning, fortet ses ofte i forskellige Bollywoodfilmproduktioner. I selve Chapora, der er en gammel fiskerby, er der mange restauranter, der serverer frisk fisk og skaldyr.

  Dudhsagar Vandfaldet ligger i en nationalpark nogle timers kørsel ind fi landet. Et godt udflugtsmål til dig, der vil opleve andet og en mere frodig natur end den som havet og strandene kan tilbyde.

  I det sydlige Goa hedder hovedbyen Margoa, og den byder på et stort udvalg af shopping og spisesteder. I nærheden ligger blandt andet Chandor, kendt for sin lange historie, kolonibygninger og Trettendagesprocession samt Chandrapura, hvor man har fundet forhistoriske bosættelser fra 400-tallet f.Kr.

  Loutulim nord for Margoa, anses af mange som en af Goas smukkeste byer, takket være de velbevarede kolonibygninger fra det portugisiske imperies glansperiode.

 • Lokal transport

  Den nemmeste måde at kommer rundt i Goa er med taxi. Vil du på en længere udflugt, kan du leje en bil med chauffør for en hel dag. Chaufførerne taler som regel godt engelsk og fungerer ofte også som guider. For priser og bestilling, tale med personalet på dit hotel.

  Et billigt alternativ er selvfølgelig at køre med lokalbus eller tog. Forvent at der kan være ganske trangt, men det er helt sikkert et mere spændende alternativ.

  Fra lufthavnen Dabolim til Colva Beach tager det ca. 35-45 minutter, til Varca Beach ca. 50-60 min og til Cavelossim Beach ca. en time.

 • Rejser med børn

  Til familier med lidt ældre børn er der meget spændende at opleve i Goa, men prøv ikke at "nå og se alt" på en dag eller to. Trafikken gennem byerne flyder langsomt og vejene er ofte i dårlig stand, så vælg i stedet et begrænset antal seværdigheder, som familien virkelig vil se. At leje en bi med engelsktalende chauffør plejer at være den mest bekvemme måde at komme rundt på.

  Ved mange af Goas strande kan der i perioder være kraftig understrøm, hvor ikke svømmedygtige personer og børn frarådes at bade alene.

 • Restauranter og forlystelser

  Læs om pas- og visumregler her.

  Du behøver aldrig at sulte når du er i Goa. Udover at næsten alle hoteller tilbyder en blanding af vesterlandske retter og klassisk indisk mad, er der mange markedsboder og frugtsælgere på stranden og langs badebyernes hovedgader.

  Ved næsten alle strande finder du desuden beach shacks, små, for sæsonen opbyggede, enkle restauranter. Her sidder du med fødderne i sandet, drikker lokal øl, spiser friske skaldyr, grillede fisk eller indisk curry. De mere permanente restauranter ligger lidt væk fra stranden og er ofte lidt finere, med bedre toiletter, pænere indretning og aircondition.

  Mange unge indere fra den voksende middelklasse, kommer til Goa for at more sig, så forlystelsesudbuddet vokser konstant. Nogle af de mere kendte udesteder ligger ved Vagator, Baga og Anjou. Mange hoteller har egne natklubber.

 • Shopping

  I det nordlige Goa findes blandt andet det berømte hippiemarkd i Anjuna og natmarkedet i Arpora, med alt fra smykker og sjaler til krydderier og tøj.

  Bor du i sydlige Goa og vil shoppe og opleve det indiske hverdagsliv, tager du nemt en taxi ind til markedet i Margoa.

  I Goas hovedstad Panjim er der både traditionelle markede, butikker og varehuse i mere vesterlandsk stil.

 • Valuta og kreditkort

  Indiske rupies (INR).

  Kreditkort som VISA, MasterCard og American Express accepteres generelt. Der er hæveautomater i alle større turistbyer.

  Det er svært at veksle skandinavisk valuta i Goa, så medbring US-dollar eller euro.

  For mere information om valuta og kurser, tal med din bank eller et vekslingskontor.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Med tanke på det varme, fugtige klima er det meget vigtigt at drikke meget vand, juice og andre alkoholfrie drikkevare i løbet af døgnet. Vi anbefaler også, at du anvender håndsprit efter hvert toiletbesøg og før hvert måltid, så er der større chancer for, at du ikke bliver ramt af mavebesvær. Hvis du alligevel bliver ramt og ønsker kontakt med en læge, skal du henvende dig til hotelpersonalet.

  Vær opmærksom på, at der i perioder forekommer store bølger med kraftig understrøm, og at de fleste strande mangler livreddere.