Værd at vide om Amsterdam

 • Hovedstad

  Amsterdam
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Hollandsk
 • Befolkning

  17 020 000
 • Tidsforskel

  0 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


1,5 liter vand
ca. 7,-

Priseksempel fra Amsterdam

Værd at vide

 • Rejser på egen hånd

  Vores rejser til Amsterdam sker med rutefly, derfra tager du på egen hånd til det valgte hotel.

  TUI har ingen guider på hotellet men du kan kontakte vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før afrejsen til du rejser hjem.

 • Bestil udlejningsbil

  Du kan forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan lejer du bli i Amsterdam

 • Oplev mere

  Van Gogh-museet
  Van Gogh-museet er en selvfølge at besøge for de fleste der er i Amsterdam, hvilke kan medføre lange køer. Et tip er at starte dagen her, museet åbner kl. 9.00, eller tage hertil en fredag aften, hvor der er åbent til kl. 22. Fredage aftener kan du, foruden at nyde Vincent Van Goghs farverige kunstværker, og nyde noget fra baren og lytte til musik.

  Vondelpark
  Amsterdams grønne lunge i sydvest med frodig vegetation, rulleskøjteløbere, cafeer, gadeartister og et filmmuseum, Holland Experience. Siddende i en bekvem lænestol på en bevægelig platform kan du via tredimensionelle billeder opleve en fantastisk 30-minutters rejse gennem Holland.

  Fodbold
  Elsker du fodbold, skal du opleve en Ajax-kamp på hjemmebane, det er en oplevelse. Husk på, at der ofte er udsolgt, så bestil billetterne i god tid hjemmefra, inde du tager afsted.

  Heineken
  Besøg Heinekens bryggeri, verdens bedste øl ifølge hollænderne, og lær om den historie. Du bør også smage en genever når du er i Amsterdam, det er Hollands nationaldrik med den traditionelle enebærsmag.

  De Stijl hedder den hollandske kunststil, der tog sin form i 1920'erne. Kendetegnet af klare linjer og enkle former blev den et stilbillede for den abstrakte kunst. Gerrit Rietved og Piet Mondrian var to populære kunstnere i gruppen. Vil du se værker af blandt andet netop Rietveld, skal du besøge det glimrende Stedelijk Museum for moderne kunst og design.

  Besøg Anne Franks hus, hvor den jødiske familie skjulte sig under anden verdenskrig indtil de blev opdaget og Anne døde i en koncentrationslejr. Hendes dagbogsnotater er verdensberømt og her kommer mange besøgende, så forvent at der er kø.

 • Turistskat

  En turistskat på 3-5 euro pr. person/nat betales direkte til hotellet ved ankomst. Gælder alle rejsende over 10 år.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Restauranter og forlystelser

  Amsterdam har et stort udvalg af restauranter med mad fra hele verden, prøv det indonesiske rijstaffel eller bitterballen – små friturestegte kødboller og stærkt krydrede risboller med sennep. En anden enkel og populær spise er patat frites, der serveres med mayonaise i papirsvafler.

  Grand Café de Jaren er kendt for både sin kaffe, øl og den gæstfrie atmosfære.

  Haesje Claes, kend for sin veltilberedte hollandske mad og en skøn uformel atmosfære. Bordbestilling anbefales.

  D'Vijff Vliegen. Lad di ikke afskrække af, at navnet betyder "de fem fluer". Her serveres elegante måltider i hollandsk aftapning – det vil sige med en stærk indflydelse af både flamsk husmandskost og ingredienser fra landetts tidligere kolonier i det Fjerne Østen. Også det elegante 1600-tals miljø motiverer til et besøg.

  De Blauwe Parade er en klassisk genever-bar. Her vil du opdage, at den enebærkrydrede hollandske nationaldrik kan varieres på utallige måder.

  Det er om aftenen at Amsterdam virkelig lever op, især om sommeren. Ved Leidesplein finder du Stadsschouwburg (Byteatret) og andre teatre, masser af cafeer, restauranter, biografer, casino samt Paradiso, et moderne musiktempel i en omdannet kirke, og De Melkweg. Både Paradios og De Melkweg byder på et ekstremt varieret musikprogram med både rock, po, rap og verdensmusik, inklusive kendte bands og artister.

 • Shopping

  Amsterdam har utrolig mange sjove og anderledes småbutikker, og der åbner hele tiden nye. De fleste ligger indenfor gåafstand, hvilket gør shoppingturen til en ren fornøjelse.. Ved Damtorvet ligger de store shoppinggader med velkendte butikskæder – her finder du mode, sko og accessories. Ved Dam ligger også shoppingcentret De Bijenkorf. PÅ den anden side af Damtorvet fortsætter shoppinggaden, som nu går under navnet Kalverstraat.

  Der hvor Kalverstraat munder ud i Muntplain, ligger Amsterdams berømte blomstermarked. I drivhuse langs kanalen finder du alle mulige slags tulipaner, løg, liljer etc. Fra Muntplein er der heller ikke langt til Rembrandtplein, et af byens store forlystelsescentre med barer, udeserveringer, danseklubber, hoteller og restauranter.

  Ønsker du en mere eksklusiv mærkevareshopping, skal du besøge Spiegelkvarteret på den anden side af broen fra Rijksmuseum. Mærkevaretøj, sko og smykker finder du i butikkerne langs den fashionable gade P.C. Hoofstraat i museumskvarteret.

  Det sjoveste loppemarked findes ved Waterlooplein og har åbent alle dage, pånær søndag.

  En madsouvenir med hjem er altid godt. Besøg nogle af byens ostehandlere og prøv en overjarige kaas, en moden Gouda med en fyldig smag. Eller en leidsekaas, Gouda med kommen. Gouda meikaas er en mere almindelig os, ung, frisk og cremet.

 • Lokal transport

  Amsterdam trafikeres af kanalbåde, busser, sporvogne og en metro. Køb et Strippenkaartje, et rabatkuponhæfte med 10 elelr 15 kuponer, der gælder til busser, sporvogne og metro. Strippekaartje kan du købe ved "Schipol Plazas" billetkonrot, alternativ i billeteutomaterne ved jernbanestationen. Du kan også købe strippekaartje om bord på busserne eller sporvognene, men det er betydeligt dyrere. I det centrale Amsterdam kan du også køre i taxi til en rimelig pris.

  Ingen andre steder i Europa (pånær København) cykler man så meget som i Amsterdam. Her findes over en halvmillion cykler. En hyggelig måde at opleve byen på, er selv at sætte sig i sadlen. Der er masser af cykeludlejninger. Rent-A-Bike Damstraat udlejer cykler og tilbyder guidede ture på tre til syv timer, hvor guiden cykler forrest og på en sjov måde fremviser sit Amsterdam.

  En anden populær måde at komme rundt på er med båd langs kanalerne. Tag den populære museumsbåd – Museum Line – der udgår fra Amsterdams banegård. Båden stopper ved blandt andet Anne Franks hus, Rigsmuseet, blomstermarkedet og Søfartsmuseet. Billetten gælder hele dagen og du kan derfor hoppe på og af båden som du har lyst til.

  I Amsterdam findes der – lige som i de store nordiske byer – også Hop on, Hop off-busser, der kan kombineres med guidede kanalbådture.

 • Valuta og kreditkort

  Euro (EUR). De fleste kreditkort accepteres, men visse steder tager et gebyr, når du betaler med kreditkort. Der er også nogle steder der ikke tager imod American Express. Der er mange hæveautomater.

  For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.