Laganas

Laganas er den mest velbesøgte af Zakynthos destinationer, og hertil tager du ikke mindst for at nyde et pulserende natteliv. Det vrimler med pubs, barer og natklubber, og nattelivet er det overlegent bedste, øen har at byde på. Samtidig er der også mulighed for at finde afveksling på rolige tavernaer, og du kan vælge enten at bo på et større hotel med all inclusive eller på betydeligt mere enkle overnatningssteder med lokale ejere, som selv synes at gøre alt, hvad der skal laves på hotellet. Laganas er for dem, der vil have et stort udbud af aktiviteter - men egner sig både til dem, der vil have en mere rolig ferie, og dem, der vil have mere fart på.

Om dagen slapper du af på Laganas lange og herlige sandstrand. Laganas strand er 9 kilometer lang, og det gør den til en af øens længste. Den er lavvandet, børnevenlig og har finkornet sand. Der kan lejes solsenge og parasoller, og der ligger godt med tavernaer og barer langs med stranden. På stranden er der flere aktiviteter som dykning, snorkling, tennis og gokart, samt mere enkel vandsport som pedalbåde. Hvis du er heldig, kan du se havskildpadder fra pedalbåden - men husk selvfølgelig at holde afstand, så de ikke bliver stressede. Havskildpadderne, de fredede kæmpeskildpadder Caretta Caretta, er et symbol på Zakynthos og findes i stor udstrækning i den bugt, hvor Laganas ligger. Længere væk i bugten ligger stranden Kalamakis, som skildpadderne yngler på og i nærheden af.

Udflugter fra Laganas på Zakynthos

Hvis du vil have afveksling fra det sydende natteliv og de rolige stranddage på Laganas lange strand, er der mange udflugtsmuligheder. Zakynthos er en a de smukkeste øer i området, med bjerge dækket af grønt, og hvide strande, der står i smuk kontrast til det omgivende klart blå vand. Med udlejningsbil kan du let komme rundt og udforske de forskellige dele. Der er mange hyggelige byer, der byder på rolige dage i græsk tempo, et stort antal små vingårde og gårdbutikker - og hvis du vil have mere shopping, kan du lade dig lokke af Zakynthos by.

Zakynthos byder på mange smukke strande, og du kan besøge de større og mere velbesøgte eller finde din egen lille bugt. Hvis du vil have mere actionfyldt vandsport, anbefales en tur til Zakynthos største strand Banana Beach, hvor der er et hav af vandaktiviteter, eller til det eventyrlige vandland Zante Water village. Det er også populært at tage på bådudflugt til turiststedet Smugglers Wreck - en gammel forlist fragtbåd, der er drevet i land på en pittoresk strand - at snorkle i en af alle badebugterne med kalkstensklipper eller besøge grotter som Cari Caves. Hvis du vil se mere til havskildpadderne, anbefales en badetur ved den smukke strand Gerakas, som ligger i nærheden af det sted, hvor skildpadderne allerhelst holder til, eller du kan tage ud med båd, for at se dem fra vandet.