• Hovedstad

  Athen
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Græsk
 • Befolkning

  10 750 000
 • Tidsforskel

  +1 time

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 80,-

1 liter vand
ca. 5,-

Priseksempler fra Platanias

Værd at vide

 • Sol og badning

  Kamari Beach er en to kilometer lang sort lavastrand med rullesten og sand. Sandet bliver meget varmt i solen, hvorfor badesko anbefales. Solstole og parasoller kan lejes.

  Perissa, Vlichada, Perivolos Beach er fine strandområder med finkornede lavastensstrande. Disse strande danner en strandremse på cirka seks kilometer.

  Monolithos Beach er den eneste sorte sandstrand på Santorini, cirka fire kilometer nord for Kamari. Velegnet til børn, og med få solstole.

  Red Beach er måske øens smukkeste strand, bestående af pimpsten med et højt jernindhold, der har givet stranden dens farve og navn. Beliggende på øens østlige del. Der går både fra Kamari til Perissa og Red Beach om sommeren. Der er flere kilometerlange strande langs Santorinis østkyst, og der er små badevige på den nordlige del af øen, bl.a. Baxedes og Paradiso Beach.

 • Vi anbefaler

  Santorini byder på et skønt miks af strandliv, naturoplevelser og seværdigheder. Thira kan prale af mange kirker, kloster og et arkæologisk museum. I byen Fikrotiri er der ruiner af en minoisk bosættelse og øens ældste fyrtårn.

  Om sommeren går der mange både til og fra Santorini, blandt andet kan du tage til den fredelige, naturskønne naboø Thirassia med uberørte strande og varme kilder.

  Nord for Thira ligger Oia, hvor du kan gå til fra hovedbyen langs en vandresti med spektakulære udsigter. Fremme i Oia kan du besøge den gamle slotsruin og beundre solnedgangen over det Ægæiske Hav.

 • Bestil udlejningsbil

  Du kan forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan lejer du bil på Santorini.

 • Restauranter og forlystelser

  Thira er Santorinis hovedby og her er et stort udvalg af mere eller mindre eksklusive restauranter, barer, cafeer og trattorier, mange med terrasse og udsigt over det Ægæiske Hav. Også i strandbyerne Kamari og Perissa er der mange barer og restauranter.

  I højsommeren besøger man unge mennesker Santorini, og udvalget af klubber og diskoteker stiger.

 • Lokal transport

  Med lokalbuse kommer du nemt til og fra hovedbyen Thira. Med båd kan du fra havnen i Athinios nå mange af øerne i Kykladerne, ligesom Kreta og Athen.

  Her er taxier, men i begrænset antal.

 • Prisniveau

  Da Santorinis byer, og især byerne Thira, Oia og Imerovigli, er meget kuperede, er øne hverken velegnet til personer med gangbesvær eller familier med børn i klapvogn.

 • Valuta og kreditkort

  Euro (EUR).

  Bankerne i Thira og Kamari er åbne mandag–fredag kl. 8.00–14.00. Der er hæveautomater i de fleste turistbyer på Santorini.

  De fleste hoteller, restauranter og butikker accepterer kreditkort.

 • Rejse med handicap

  Store niveauforskelle forekommer.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Vi har ingen guider på rejsemålet, men du kan nå vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før afrejsen til du rejser hjem.