• Hovedstad

  Athen
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Græsk
 • Befolkning

  10 750 000
 • Tidsforskel

  +1 time

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 80,-

Øl (50 cl)
ca. 20-30,-

1 liter vand
ca. 5,-

Priseksempler fra Platanias

Værd at vide

 • Sol og badning

  Kamari Beach er en to kilometer lang, sort lavastrand med rullesten og sand. Sandet bliver meget varmt i solen, hvorfor vi anbefaler badesko. Solstole og parasoller kan lejes.

  Perissa, Vlichada, Perivolos Beach er fine strandområder med finkornede lavastenstrande. Disse strande danner en strandremse på cirka seks kilometer.
  Monolithos Beach er den eneste sorte sandstrand på Santorini, cirka fire kilometer nord for Kamari. Velegnet til børn og med nogle få solstole.
  Red Beach er nok øens smukkeste strand, bestående af pimpsten med højt jernindhold, hvilket har givet den dens farve og navn. Beliggende på øens anden side. I sommerperioden sejler der både fra Kamari til Perissa og Red Beach.

  Der findes kilometerlange strande langs med Santorinis østkyst. Der er små badevige på den nordlige side af øen, bl.a. Baxedes og Paradiso Beach.

 • Vi anbefaler

  Santorini byder på et skønt miks af strandliv, naturoplevelser og seværdigheder. Thira ligger smukt med mange kirker, kloster og et arkæologisk museum. I byen Fikrotiri ligger ruinerne af en minoisk bosættelse og øens ældste fyrtårn.

  I sommerperioden sejler der mange både til og fra Santorini, blandt andet kan du tage til den fredelige, naturskønne naboø Thirassia med uberørte strande og varme kilder.

  Nord for Thira ligger Oia, hvor du kan gå til fra hovedbyen langs en vandresti med en spektakulær udsigt. Fremme i Oia kan du besøge den gamle slotsruin og beundre solnedgangen over det Ægæiske hav.

 • Bestil udlejningsbil

  Du kan forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan lejer du bil på Santorini.

 • Restauranter og forlystelser

  Thira er Santorinis hovedby, og her findes et stort udvalg af mere eller mindre eksklusive restauranter, barer, cafeer og trattorier, mange med terrasser og udsigt over det Ægæiske Hav. Også i strandbyerne Kamari og Perissa er der mange barer og restauranter.

  I højsommeren besøger mange unge mennesker Santorini, og udvalget af klubber og diskoteker stiger.

 • Lokal transport

  Med lokalbus kan du fremfor alt komme til og fra hovedbyen Thira. Med båd kan du fra havnen i Athinios nå mange af de kykladiske øer, ligesom Kreta og Athen. Her er taxier, men begrænset antal.

 • Prisniveau

  Da mange af Santorinis byer – ikke mindst Thira, Oia og Imerovigli – er meget kuperede, er øen ikke velegnet til personer med gangbesvær eller familier med børn i klapvogn.

 • Valuta og kreditkort

  Euro (EUR).

  Bankerne i Thira og Kamari er åbne mandag-fredag kl. 8.00–14.00. Der er hæveautomater i de fleste turistbyer på Santorinig.

  De flest hoteller, restauranter og butikker accepterer kreditkort.

 • Rejse med handicap

  Store niveauforskelle forekommer.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Vi har ingen guider på rejsemålet, men du kan nå vores onlinecenter via telefon, mail eller sms – fra to uger før din afrejse til du rejser hjem igen.