Samos bedste strande

Øen Samos tilhører, ligesom blandt andet Lesbos og Chios, den græske øgruppe de Nordøstlige Ægæiske Øer. Tempoet på Samos er relativt roligt, vandet er lige så krystalklart som det er indbydende, og mange af strandene har indslag af småsten. Her har vi uden indbyrdes rangering lavet en liste over strandfavoritter, det er værd at besøge.

1. Kokkarie Beach – stenstrand og svalende vinde

Hvis du kan lide strande med småsten, er Kokkari Beach en strand at pejle efter. Her kan du ofte regne med friske vinde og herlige bølger, hvilket har gjort stranden til et populært tilholdssted for windsurfere. Hvis du selv føler dig tiltrukket af at udfordre vindene og det turkisblå hav, ligger der et surfcenter i den ene ende af stranden. Vindene, bølgerne og det faktum, at der bliver hurtigt dybt, når du forlader strandkanten, gør at stranden ikke er førstevalget for børnefamilier. Læs mere om stranden her.

2. Samiopoula - en bid af paradiset på Psalida Beach

Samiopoula betyder ”lille Samos” og er i virkeligheden en lille ø lige uden for Samos sydkyst. Det golde landskab består mest af klipper, skråninger og lave buske, men som en guldskat for enden af regnbuen finder du en lille bitte paradisstrand. Stranden kaldes for Psalida Beach og består af 50 meter finkornet sandstrand, der får selskab af krystalklart vand i turkisblå toner. Det her er ingen klassisk turiststrand med faciliteter af enhver tænkelig slags. Derfor gør du klogt i at pakke dig en taske med lidt at spise, solcreme og ikke mindst væske.

3. Potami Beach – skøn atmosfære og lokale badegæster

På det nordvestlige Samos, godt en halv times gåtur fra den større by Karlovasi, finder du denne smukke og værdsatte badestrand - hvor mange grækere selv foretrækker at bade. Potami Beach består for størstedelens vedkommende af småsten med indslag af sand, vandet er krystalklart, bølgerne er herlige og stemningen er afslappet. Vær dog opmærksom på, at det bliver hurtigt dybt, når du begiver dig ud i bølgerne, hvilket gør, at børnefamilier skal holde ekstra godt opsyn. Glem heller ikke badeskoene! Solstolene på stedet kan du som regel låne mod, at du køber noget at spise og drikke af de respektive tavernaejere.

4. Livadaki Beach – gemt strandperle

Denne gemte lille badebugt, omgivet af lave klipper, finder du på det nordøstlige Samos. Sandet er ikke som i et timeglas, og stranden er ikke særligt stor, men palmerne på stranden, det turkisblå hav og manglen på kommerciel turisme (det er gratis at låne solstole) giver en skøn stemning, der gør, at badegæsterne gerne vender tilbage. Det er ikke helt nemt at komme hertil; de sidste kilometer består af en smal grusvej - men bilturen er ulejligheden værd! Stranden er ret lavvandet og passer derfor godt til børnefamilier.

5. Potokaki Beach – flykig på stranden

Helt tæt på lufthavnen og Phytagorio på det sydøstlige Samos ligger Potokaki Beach, en livlig strand med meget aktivitet. Den flere kilometer lange strand består af både sand og småsten og er ret lavvandet. Vandet ved Potokaki Beach er fuldstændigt klart, hvilket gør stranden velegnet til snorkling. Langs med stranden er der alt fra tavernaer til forskellige slags vandsport, som for eksempel surfing og jetski. Det faktum, at stranden ligger så tæt på flyvepladsen, kan være en kilde til både fascination og irritation