Kokkari Beach

Ordene må efterhånden være udvandede i rejsebeskrivelser, men ”pittoresk” og ”autentisk” er alligevel de rigtige ord at forbinde med Kokkari Beach. Stranden, som ligger centralt i det rolige og charmerende lille samfund Kokkari på det nordøstlige Samos, består af glatte, grå småsten, der hviler mod et fuldstændigt turkisblåt hav. Det er almindeligt kendt, at der ofte blæser ganske kraftige vinde ind mod stranden, hvilket betyder, at der også dannes en hel del bølger.

Med baggrund i både underlaget, vindene og det faktum, at vandet meget hurtigt bliver dybt, når du forlader strandbredden, er Kokkari Beach ikke en særligt badevenlig strand for børn. Denne strand er derimod som skabt til windsurfere, hvilket også bekræftes af, at der ligger et surfcenter i den ene ende af stranden.

Langs med stranden ligger der et antal restauranter/tavernaer, hvor du kan gå hen og få noget godt at spise. De fleste spisesteder tilbyder derudover gratis solstole til deres gæster, forudsat de køber noget.

Om Samos og udflugter i nærheden

Samos hører til øgruppen de Nordøstlige Ægæiske Øer og har selskab af blandt andre Lesbos og Chios. Denne del af den græske øverden er stadig ret rolig, og det medvirker til en ekstra dejlig feriestemning.

Øen plejer at blive anset for en af Grækenlands mest grønne øer og er velegnet til vandreture. I følge den græske mytologi var det her, ægteskabets og frugtbarhedens gudinde Hera blev født, og det kan jo forklare de frodige skove og de bølgende landskaber.

Fra Samos er der kun et par kilometer over til Tyrkiets kyst, hvilket gør det muligt at tage en dagsudflugt over på fastlandet. Turene går oftest til byen Kusadasi. Andre udflugter, du burde tage, hvis du er på Samos, er at tage ud til den lille ø Samiopoula eller gå en guided tur gennem den fascinerende tunnel Tunnel of Eupalion.