Samipoula

Den lille ø Samiopoula, som kan oversættes til ”lille Samos”, ligger en kort sejltur fra Samos sydlige kyst. Afstanden fra Samos kyst er knapt en kilometer, og det tager kun en time fra Pythagorion. Der er daglige afgange med motorbåd eller mindre fiskerbåde, noget mere regelmæssige afgange om sommeren. På Samipoula er der en håndfuld fastboende og kun nogle få huse, et par kirker og en lille taverna. Øen byder på et goldt landskab med flest sten, klipper, lave buske og nogle træer som oliventræer og cypresser, og geder der strejfer frit omkring. Øen er bare 800 meter lang, og en gåtur rundt om hele øen er på 2,5 kilometer.

På Samipoula ligger der en lille strand - Psalida Beach - der kun er omkring 50 meter lang, indeklemt mellem klipper og natur, men som trods sin ringe størrelse anses for at være en af de allerbedste strande, Samos har at byde på. Sandet er finkornet og blødt, og vandet roligt og turkisblåt og krystalklart. Et lille stykke paradis!

Faciliteter på Samipoula

Det er meget begrænset med tilbud på øen og ikke mindst på stranden, som er helt naturlig uden nogen form for faciliteter. Det er således sikrest at tage det med, du tror, du har brug for i løbet af dagen, som vand, solbeskyttelse og noget at spise. Der er nogle få parasoller på stranden (gratis), men ingen solsenge. Stranden er fremragende til børn takket være sit rolige vand, og der er gode muligheder for snorkling ved bare at vade ud i det rolige vand.

Store dele af dagen er Samipoula rolig og uberørt og føles som en rigtig oase, men der lægger regelmæssigt både til for at gøre stop på bådudflugter ved denne paradisstrand, så ind i mellem er der en hel del besøgende på stranden.

Hvis du vil have afveksling fra Samipoulas vidunderlige strand, kan en gåtur op til de to små og charmerende kapeller, Agia Pelagia og Analipsis anbefales. Her forstærkes fornemmelsen af den lille ø.