Tsambika Beach

Rhodos er et paradis for badeglade og solhungrende ferierende, og øen vrimler med strande for enhver smag. Tsambika Beach er en værdsat og næsten stenfri sandstrand, der ligger på Rhodos østlige kyst, godt 30 kilometer syd for Rhodos by.

Den 800 meter lange og halvmåneformede strand afsluttes i hver ende af stranden af et klippefremspring. Dette naturlige start- og slutpunkt for stranden skaber en lille beskyttet havbugt, hvor vandet både er roligt og varmt. Da stranden er ret lavvandet, vandet er klart, og sandet også er finkornet, er Tsambika Beach også populær hos børnefamilier.

For dem, der vil have lidt afveksling fra livet i en liggestol, er der en masse forskellig slags vandsport, man kan prøve - blandt andet kajak og parasailing. I strandbutikkerne kan man også købe mindre gummibåde og snorkeludstyr, så man kan få mest muligt ud af sit besøg ved havet.

Børn og unge plejer at sætte pris på det afgrænsede område med eventyrbad. Her er der store oppustelige klatrestativer i forhindringsbanestil samt vandkanoner, hvor familiens yngre medlemmer sagtens kan lege i nogle timer.

Tsambika kloster og godt at vide

For dig, der gerne vil skifte strandlivet ud med kulturoplevelser, vil det være en god idé at gå en tur mod strandens nordlige ende, hvorfra du kan gå op mod Tsambikas kloster “The Virgin of Tsambika”. I dette lille kloster kan du se et ikon af Jomfru Maria, som ifølge legenderne kan være til hjælp mod ufrugtbarhed. Klosteret har også givet navn til Tsambika Beach. Som belønning til alle dem, der orker at gå op ad de omkring 300 trappetrin fra parkeringspladsen til toppen, venter der en fantastisk smuk udsigt over kystområderne.

Godt at vide:

  • Solstole og parasoller kan lejes på stedet. Kom tidligt om dagen, hvis du vil være sikker på at få fat i det, du gerne vil have. Stranden er populær, og der er stor rift om tingene.
  • Om sommeren bliver sandet meget varmt, så glem ikke badesko eller badesandaler.
  • Den sydlige del af Tsambika Beach er populær hos nudistbadere, men det er ikke en officiel nudiststrand.
  • Ved stranden er der restauranter og caféer og også et supermarked.
  • Den nærmeste større by er Kolymbia. Hvis du kommer hertil i egen bil, er der en stor parkeringsplads i tilslutning til stranden. Der går også busser fra Rhodos by til Tsambika Beach, men bussen stopper mange steder, og det betyder, at det kan tage et par timer at nå dertil.
  • Ved stranden er der omklædningskabiner, brusere og toiletter. Husk småpenge til betaling.