Rhodos' bedste strande

Gyldne strande, turkist vand og fantastisk landskab. Er du typen, som elsker at slappe af i solstolen eller er du mere til at stå på windsurf-brættet?

Vi byder på vores bedste tips til Rhodos' bedste strande.

1. Tsambika Beach

Stranden har mange aktiviteter og seværdigheder. Her kan du veksle mellem afkobling i solstolen og forskellige vandaktiviteter som kajak og parasailing. Unge plejer at sætte pris på det afgrænsede område med vandparken. På stranden er sandet finkornet, og vandet er klart. Her har du også mulighed for at leje snorkeludstyr og købe gummibåde. Du kan også supplere solstolen med kulturoplevelser. Besøg for eksempel Tsambikas kloster, The Virgin of Tsambika. Det ligger 300 trappetrin oppe, hvilket indebærer at de besøgende får en mageløs udsigt.

Her kan du læse mere om Tasmbika Beach.

2. Anthony Quinn Bay

Den her paradislignende strand er helt perfekt til snorkling. Bare nogle kilometer sød for Faliraki ligger den ligger vig, opkaldt efter den Oscarbelønnede skuespiller, Anthony Quinn. Her består underlaget af sand, småsten og klipper, så det kan være en god idé at medbringe badesko. Og kom gerne i god tid! For den, som gerne vil tage et fint billede til Instagram, er det særligt smukt om morgenen, når solen ligger i en perfekt vinkel mod havets overflade. Vil du have endnu mere ro, er det nemt at gå til den anden side af bugten og den nærliggende Ladiko Beach.

Her kan du læse mere om Anthony Quinn Bay.

Ni tips til de bedste feriebilleder.

3. Afandou

Afandou er lidt en af skjult perle, perfekt til dig, som vil væk fra alt for en stund og finde ro. Medbring snorkel og se de farverige fisk, vilde grotteformationer eller koble af i nogle af strandens solstole. Er du typen, som leder efter vandaktiviteter, så er der windsurfing og udlejningssteder langs med stranden. Afandou har samme navn som en af de ældste byer på Rhodos. Den ligger bare et stykke derfra og har mange hyggelige restauranter, barer og caféer. Golfelskeren vil også finde en af Grækenlands bedste golfbaner ved stranden, designet af den verdensberømte arkitekt, Donald Harradine.

Her kan du læse mere om Afandou.

4. Oasis Beach

Det er en afslappende og tilbagetrukket strand med en unik bar og gyldent sand. Her finder du en del solstole, og hvis du elsker at lave klippeudspring, passer Oasis Beach perfekt til dig. Baren, som ligger i den bagerste del af stranden, er indbygget i en klippe. Her kan man se ud mod havet gennem grotten og nyde en forfriskende drink. Der er også meget marineliv i bugten, så medbring gerne snorkel. Antallet af solstole er begrænset så medbring noget at ligge på for at være på den sikre side. Med bus fra Rhodos By tager det kun 20 minutter hertil.

Her kan du læse mere om Oasis Beach.

5. Prasonisi

På Rhodos' sydøstlige del finder du windsurfernes paradis, nemlig Prasonisi. Det er her Det Ægiske Hav møder Middelhavet. Om vinteren, når vandet står højt, bliver det til sin egen ø. Men om sommeren er den forbundet til Rhodos ved hjælp af en sandbanke, som udgør denne fantastiske sandstrand. De pålidelige vinde gør stranden populær blandt wind- og kitesurfere, men egner sig ikke helt ligeså godt for dem, der vil slappe af og sole. Vil du prøve vandaktiviteter med plads til sol og bad, er det roligere på siden mod Middelhavet. Du kommer nemmest hertil med en lejet bil.

Her kan du læse mere om [Prasonisi] (https://www.tui.dk/rejse/graekenland/rhodos/strande/prasonisi/).

Læs om alle de bedste udflugter på Rhodos her