Prasonisi

Prasonisi er det græske ord for ”grøn ø”, og på Rhodos er Prasonisi en pynt på den sydøstlige del af øen - Rhodos sydligste punkt - omkring 92 kilometer fra Rhodos by og 40 kilometer fra Lindos. Om sommeren, når vandet er tilstrækkeligt lavt, er pynten en halvø bundet sammen med Rhodos, mens den om vinteren, hvis vandet står højere, nok bliver til sin egen ø. Her møder det Ægæiske hav Middelhavet. Det, der binder øen sammen med Rhodos, er en stor sandbanke, som bliver til en storslået strand med kyststrækninger på begge sider. Længst ude på den sydlige pynt ligger der et lille, pittoresk fyr.

Prasonisi - et paradis for wind- og kitesurfere.

Prasonisi er allermest populær blandt windsurfere og kitesurfere, da der her er meget pålidelige vinde, som nemt kan forudses på forhånd. De er ikke alt for heftigt stormende, men derimod vind og bølger i en konstant retning, som skaber nærmest optimale forudsætninger for surferne - uanset om det er bølgerne eller vindene, de er på jagt efter. Forskellige dele af området passer til surfere på forskellige niveauer, fra nybegyndere til de mere avancerede. Det blæser for meget til, at man kan nyde at solbade på stranden, og der findes roligere bugter og strande til badning, både set i forhold til bølger og surfere, der kommer i høj fart. Siden mod Middelhavet er dog betydeligt mere rolig end den mod det Ægæiske hav.

Der er kun begrænset service på stranden, men udbuddet omfatter supermarked, restaurant og toiletter.

Prasonisi lider under det store turistpres med besøgende, der smider affald og kører med bil eller knallert på stranden. Stranden er nu pakket hårdt til, og miljøet er ikke så smukt, som det en gang har været. Derudover er havskildpadden ”Caretta Caretta”, som tidligere ynglede i området, i princippet holdt op med at lægge æg på og i nærheden af øen. Der arbejdes på tiltag til at bevare miljøet, men endnu er der ingen tydelige foranstaltninger eller regler til at sikre det.

Det er nemmest at komme til Prasonisi med en udlejningsbil.