Anthony Quinn Bay

Stranden med størst stjerneglas på Rhodos

Nogle kilometer syd for Faliraki ligger en naturskøn badevig, hvis navn du sikker har hørt før. Navnet tilhører den Oscarvindende skuespiller Anthony Quinn. I 1961 indspillede han storfilmen Kanonerne på Navarone her, og fik stranden i gave efterfølgende. Badevigen som tidligere hed Vaghies ligger uhørt smukt og indrammes af sten og klipper.

En perfekt strand til snorkling

Stranden er ganske lille og består af sand, småsten og klipper, så tag gerne nogle badesko med. Solstole findes både på stranden og rundt omkring på klipperne. Men her findes også pladser i skyggen, hvis du trænger til en pause fra solen. Vandet er turkist og krystalklart og perfekt til at snorkle eller dykke. Du kommer formentligt til at se farverige fisk, krabber, muræner og flotte klippeformationer.

Kommer du ad bilvejen, findes der gratis parkering oven for vigen, og derfra kan du gå ad en sti eller e trappe ned til stranden. Husk at nyd den smukke udsigten inden du tager turen ned mod vandet. Her findes til og med en hyggelig taverna, hvorfra du kan bestille mad og drikke. Og også herfra kan du nyde udsigten.

Kom i god tid – det er et populært sted

Stranden er et populært udflugtsmål både for turister og lokale. Men kommer du tidlig formiddag eller sent om eftermiddagen plejer det at være ganske roligt. Og vil du have endnu mere ro, kan du gå til den anden side af bugten og den nærliggende strand, Ladiko Beach.

Og du – lige en ting til! Er du vild med smukke billeder til instagram, får du de bedste billeder om morgenen. Der ligger solen nemlig i en perfekt vinkel mod det klare, glitrende vand.

Anthony Quinn Bay ligger på østkysten, cirka fire kilometer syd for Faliraki. Du kommer hertil med lejebil langs den smukke kystvej, med bus fra Rhodos By eller med båd fra Mandrakihavnen.