Afandou

Nogle gange kan det være skønt at finde en strand, der ikke har så mange besøgende, og hvor man kan finde roen. Den kilometerlange Afandou-strand er sådan en strand. Her er mange solstole, der er stillet op med god plads imellem, så du kan slappe af og ikke behøver høre alt, hvad personen i solstolen ved siden af siger.

Afandou-stranden, der på nogle stykker består af småsten og sand, er en perfekt strand at gå en tur på. Glem ikke badesko!

Grumme grotter

Hvis du kan lide vandsport, fx windsurfing, er der udlejningssteder flere steder langs med stranden. Tag gerne snorkeludstyr med, dels fordi vandet er så klart, men også fordi der et lille stykke væk er nogle voldsomme grotteformationer og grottehuller, man kan snorkle i. Vær også opmærksom på, at vanddybden hurtigt kan skifte fra lavt til dybt.

Stranden Afandou bærer samme navn som den autentiske by en stykke derfra.

Den er en af de ældste byer på Rhodos. Her venter der en overflod af restauranter, caféer og barer. Og der er også godt med mindesmærker og antikke udgravninger. Gå ikke glip af at besøge Jomfru Maria-kirken og Jomfru Katholikis kirke med smukke vægmalerier fra 1600-tallet.

Et naturskønt sted, der ikke ligger så forfærdeligt langt fra Afandou, er Seven Springs, hvor du kan vandre og afkøle dig i friske kilder.

3 tips til…
Golfentusiasten: En af Grækenlands bedste golfbaner, Afandou golf course (18 huller), der ligger langs med stranden Banan, er designet af den berømte arkitekt Donald Harradine, der har tegnet flere andre golfbaner i Europa.
Tæppeentusiasten: Husk at besøge tæppemarkederne, hvor du kan købe håndknyttede tæpper i alle mulige farver og størrelser.
Togentusiasten: En hyggelig familieaktivitet er at køre en kortere tur med det lille tog, der starter på torvet i Afandou.