/Rhodos

Vandring til Tsambika Monastery of Santa Maria på Rhodos

af Martin , Service Guide, TUI

En oplevelse som man ikke bør gå glip af, hvis man vil finde en indre ro i skønne naturomgivelser, er at bestige Tsambika bjerget – for både at komme op til toppen og til klosteret (ca. 300 meter over vandets overflade).

Det er en tur med stigninger på 13 % og flere biler har svært ved at klare turen derop. Det er muligt at køre halvvejs, men resten af turen må tages til fods.

Der er en også restaurant halvvejs oppe af bjerget, hvor det er muligt af få forskellige græske specialiteter som moussaka og souvlaki.

Det Byzantinske kloster er dedikeret til Jomfru Maria, og legenden som hører til klosteret lyder således: at enhver kvinde som har problemer med at få børn skal kravle op ad bjerget barfodet til klosteret. Hvortil hun skal bede til Jomfru Maria og efterfølgende vil hun blive velsignet med børn.

Succesen på Rhodos har været stor, så mange græske kvinder fra hele Grækenland kommer hertil, for at bestå prøvelsen og blive velsignet. Traditionen siger at man skal navngive sit barn Tsambikos hvis det bliver en dreng og Tsampika hvis det bliver en pige. Billeder fra stedet vil ikke kunne sammenlignes med virkeligheden eller tilnærmelsesvis berette om oplevelsen.

Udsigten ned til Tsambika Beach fra toppen af bjerget Udsigten ned til Tsambika Beach fra toppen af bjerget