Vandparken Faliraki

Vandparken i Faliraki er efter sigende Europas største vandland. Det populære eventyrbad ligger på den nordøstlige side af øen, ikke langt fra Rhodos by.

Længst ude i den ene ende af parken er der et plaskebassin med springende vandstråler, som de alleryngste badegæster er vilde med. De lidt ældre børn kan i stedet lege i børnepoolen, hvor de blandt andet kan lege på et spændende sørøverskib.

Børneområdet efterfølges at et område med et almindeligt svømmebassin samt det populære bølgebassin, hvor badegæster kan kaste sig ud i de kunstigt skabte bølger. Rundt om bølgebassinet er der opstillet en række af solsenge til dem, der hellere vil slappe lidt af og måske læse en bog. En anden attraktion, som de fleste aldersgrupper plejer at sætte pris på, er Lazy River, en strømkanal, hvor du kan flyde rundt i en badering.

Til vovehalsene

Hvis den ene ende af parken er skabt til de allermindste, så er den anden tiltænkt de eventyrlystne vovehalse. Efter at have varmet op i Multislide og dennes seks parallelle vandrutsjebaner, kan du gøre dig klar til Turbo Slide, Free Fall Slide og derefter toppe disse rutsjeture med Kamikaze Slide, der ikke helt uventet er en af de allerhurtigste rutsjebaner i vandlandet.

Til dig, der kan lige lide hurtige sving, er Twister Slide det helt rigtige valg. Hvis du hellere vil have konkurrence, bør du tage dine venner eller familien med i Head First Mat Racer. Her lægger badegæsterne sig på en måtte med hovedet forrest og kører ned mod vandet i parallelle baner.

Traditionelle vandrutsjebaner har en tendens til at se mere eller mindre ens ud, men i den her vandpark er der et par varianter, der virkelig skiller sig lidt mere ud. Den ene er Space Bowl Slide, formet som en stor tank, hvor du til sidst drøner ned mod poolen gennem et hul i bunden af tanken. Den anden variant hedder Stingray Slide og er en rutsjebane, der er formet som en svømmende rokke, hvor du kører i fuld fart fra side til side.

Når du har fået nok adrenalin og vandstænk, kan du selvfølgelig købe mad, snacks og drikkevarer i en af vandlandets fem stationer med mad og drikkevarer.

Godt at vide:

  • Entreen er 24 Euro for voksne og 16 Euro for børn mellem 3-12 år (de alleryngste kommer gratis ind). Du kan også få billetter med rabat, hvis du ønsker at komme igen en eller flere dage.
  • Vandlandet tilbyder gratis transport på daglig basis. Transferbusserne går fra Rhodos by. Der tilbydes også gratis busser fra det sydlige Rhodos (Kiotari, Lindos, Pefkoi og Kolymbia).
  • Vær opmærksom på, at børn under 12 år ikke må få en tur i kan benytte de fem mest ekstreme vandrutsjebaner: Kamikaze, Free Fall, Turbo, Space Bowl og Twister Slide.