Symi

Nord for Rhodos og bare et par kilometer fra Tyrkiets kyst ligger den smukke, lille ø Symi. Øen tilhører ligesom Rhodos øgruppen Dodekanessos (De Dodekanesiske Øer), som alle har hver sin karakter. En af de mest kulturrige øer er Symi. Symi kommer du nemmest til med båd fra Rhodos by, men der går også mindre fly mellem øerne.

Færgen mellem Rhodos By og Symi tager omkring 1½ time. Når båden glider ind i vigen til Symi By, bliver du mødt af en lille, smuk havneby med pastelfarvede huse, som klatrer op ad bjergene. Langs med havnen findes der restauranter og hyggelige butikker.

Symi By

Den gode beliggenhed ved havet, de smalle gaders lyse, små huse og havnepromenaden fra byens bedste side tager dig op til en udsigtsplads ved kirken oven for byen.

Badeudflugt

Rejser du til Symi for bare at slappe af, kan du efter en gåtur gennem byen hoppe på en af badebådene i havnen, som tager dig rundt til forskellige små badeviger langs med kysten. Her bydes du på såvel smukke strande som klart vand, der lokker med et forfriskende dyp og snorkling.

Klosteret Panormitis

Rejser du til Symi for at opleve kulturen skal du ikke misse det sydlige Symi. Her, direkte ved havet, ligger det store kloster Panormitis, som er kendt for sine byzantinske kalkmalerier. Panormitis ligger et par kilometer syd for Symi og er altså inden for gåafstand.

Udflugt til Symi fra Rhodos

Du kan komme til Symi med TUI. Her får du både tid i Symi By og klosteret Panormitis. Foretrækker du at rejse hertil på egen hånd, afgår der færger fra Rhodos By hver dag i sommerhalvåret.