Filerimos

Bjerget med fantastisk udsigt og antikke skatte

Fyrtærer og cypresser står langs vejen, som leder op til bjerget Filerimos. Herfra er udsigten fantastisk og ved klart vejr, kan man se hele vejen til den tyrkiske kystlinje. I antikken lå Lalyssos Akropolis her, byen Lalyssos blomstrede i 400-tallet e.Kr. Det var en af de tre største byer på øen. Ifølge sagnet ankom en munk fra Jerusalem til området i 1200-tallet, og med sig havde han et helgenbillede, som udførte et mirakler. Han placerede billedet i en kirke længst oppe på toppen af bjerget, som blev opkaldt efter munken ”Filerimos”. Da korsridderne fik kontrol med øen i 1400-tallet, byggede de et kloster på stedet. Klosteret blev dedikeret til Jomfru Maria, Livets kilde.

Mere end kultur og historie på Filerimos

Her findes også en stenbelagt vej, som kaldes for ”Golgata”. Langs med den kan man se 14 afbildninger af den lidende Jesus, som går langs den rigtige Golgata. Filerimos Golgata afsluttes med et 18 meter højt betonkors. Her kan du klatre op ad en spiralformet trappe og opleve den betagende udflugt mod havet i horisonten.

Men historie og kultur er ikke det eneste, du kan opleve på Filerimos. Her kan du også nyde naturen. Cypresser, fyrtræer, vilde buske og midt i det hele en gruppe påfugle, som gerne viser sine farverige, smukke fjerdragt frem. Og bliver du træt af at gå, findes der en plads i skyggen, hvor du kan hvile dig.

Filerimos ligger cirka 8 kilometer fra Rhodos By og 5,5 kilometer fra øens næststørste by, Trianda, på den nordvestlige side af øen. Du kommer nemmest hertil med bus eller bil.