Chalki

Grækenlands øverden er en stadig kilde til nye opdagelser. Her finder du en hel ø-buffet, du kan kaste dig ud i. Hvis du leder efter en autentisk og rolig lille øperle med kun nogle få hundrede fastboende beboere, skal du tage til Chalki, en græsk ø, der ligger godt otte kilometer vest for Rhodos.

Chalki, eller Halki som øen også kaldes, hører til øgruppen Dodekaneserne og ligger i det Ægæiske hav. Dodekaneserne består egentlig af omkring 150 øer og ligger som en perlerække langs Tyrkiets kyst. Øgruppen går også under navnet Tolvøerne, fordi de tolv mest kendte hovedøer indgik et forbund i protest mod Tyrkiet.

Øen er ret gold og domineres af det 500 meter høje bjerg Profeten. Før i tiden, i svampefiskernes glansperiode, var der masser af aktivitet på øen. Nu til dags er fiskeri og turisme de vigtigste indkomstkilder, og de turister, der besøger øen, kommer ikke for at få adrenalinen op. Her kan du i stedet slentre rundt i den lille by Emborio med dens små gyder, spise god mad og beundre de pittoreske huse. Manglen på køretøjer forstærker den rolige atmosfære på øen.

Oplevelser på Chalki

Øens eneste lille by hedder Emborio og er sød som sukker. Øens eneste lille by hedder Emborio. Den ligger i en bue rundt om bugten på Chalkis østkyst og har en indbydende havn, som du ankommer til, når færgen lægger til. Til forskel fra de klassiske, hvide sukkertops-formede hvidkalkede huse med blå detaljer, som Grækenland forbindes med, har husfacaderne her en mere farveglad fremtoning.

Hvis du besøger Chalki, bør du benytte chancen til at prøvesmage Makaronia Halkis - hjemmelavet pasta, der lægges ud i solen for at tørre.

Strandene er, som så ofte i Grækenland, endnu en grund til at besøge denne ø. Nogle af dem når du til fods, mens andre kun kan nås med båd (caique, som de kaldes her). Den mest populære strand på øen hedder Pontamos og byder på fint, lyst sand. Andre småstrande, der er et besøg værd, er Kania, Giali, Gtenagia og Areta. På disse strande kan du dog ikke regne med lige så fint sand som på Pontamos. Hvis historiens vingesus virker tillokkende på dig, bør du begive dig op til Horio og dens ruiner ”Castle of the Knights” - og som bonus får du en fantastisk udsigt over havet.

Husk... at Chalki ikke har eget ferskvand, men får sit ferskvand fra vandbåde fra Rhodos. Spar derfor på vandet, når du er på øen.