Preveli Beach

Der findes utallige strande i Grækenland, hvor den ene er smukkere og mere paradisisk end den anden. Nogle af dem skiller sig faktisk ud fra mængden, selv om selve sandet ikke er så blødt som flormelis eller selve stranden så øde som i en Robinson-film.

Den omtalte Preveli Beach, også kaldet Lake Preveli eller Phoenix, ligger cirka 35 kilometer syd for Rethymnon og er et strandsyn ud over det sædvanlige. Denne strand er placeret ved mundingen af en kløft, der går under navnet Kourtaliotis Gorge, der fyldes af floden the Great River. Kløften, hvis imponerende klippevægge tårner sig omkring 600 meter op mod himlen, er cirka tre kilometer lang og er et af Rethymnons mest kendte naturfænomener.

Lang hele flodbredden ved Preveli Beach vokser der en palmeskov bestående af palmearten Theophrastus, som man kun finder på Kreta. I kombination med den mægtige kløft og den karakteristiske palmeskov på begge sider af floden, der slynger sig afsted, skaber stranden med andre ord en unik strandoplevelse. Mange anser dog den spektakulære udsigt ud over stranden for bedre end et besøg nede på selve stranden.

Preveli Beach lokker mange besøgende til sig, ikke mindst i sommermånederne. Her kan du spadsere langs floden, finde skygge under et af alle palmetræerne eller også ligefrem tage dig en dukkert. Da the Great River munder ud i havet præcis på dette sted, er havets temperatur lavere her, end det du ellers normalt kan forvente på Kreta. Du skal heller ikke regne med at finde en finkornet strand eller en fin bund. Stranden er gruset med småsten, og på havbunden ligger der rigtige sten.

Seværdigheder i nærheden og sådan kommer du hertil

Hvis du allerede har gjort dig ulejligheden med at tage til Preveli Beach, er det også værd at stoppe op ved Prevelis smukke kloster, som kun ligger nogle kilometer fra stranden. Hvis du vil afprøve andre strande i nærheden, det er værd at besøge, er et tip at tage til Plakias Beach, som blandt andet er kendt for dykning og kitesurfing.

Den almindeligste måde at tage til Preveli Beach på er at køre i bil, for derefter at gå ned til fods via en stejl og lang klippe, som kan være besværlig både for børn og ældre. Man kan også komme til stranden med båd fra Plakias eller Agia Galini, eller ellers tage en af busserne fra klostret eller fra Rethymnon. Hvis du bliver sulten, er der en lille taverna på stranden, hvor du kan købe noget at spise.