Plakias beach

40 kilometer syd for Rethymnon finder du Plakias Beach, en strand, der hører til blandt Kretas længste, og som har småsten iblandet finkornet sand. Vandet er klart, og ved flere dele af stranden lavt, hvilket gør den populær blandt børnefamilier. Der er mange solsenge med god plads imellem - det her er en strand, der sjældent giver følelsen af trængsel, men snarere tiltaler dig, der gerne vil lidt væk fra de største og mest intense strande. Trods sin størrelse har Plakias flere tavernaer og barer samt butikker og supermarkeder. For tyve år siden lå der her kun en lille by, men nu om dage er der flere hoteller og butikker. Stranden fylder hele bugten og indrammes smukt af dramatiske kalkstensklipper og grønne pinjetræer. At tavernaerne ligger i første parket til havet, har en smuk udsigt over stranden og i de sene timer en mægtig solnedgang værdsættes ekstra ved Plakias.

Plakias Beach - finkornet, gruset, paradisisk og af og til forblæst

Plakias Beach er fra finkornet til gruset, bred og har mange faciliteter. Her finder du mange solsenge og parasoller til udlejning, volleyball- og tennisbaner og strandbarer. Ved hårdere vind kan der komme en del bølger ind mod stranden, og sand piskes op. På disse dage indtager kitesurferne dele af stranden. På rolige dage er stranden paradisisk, men i begyndelsen af sæsonen opleves vandet som noget køligere end på visse andre dele af Kreta. På strandens bageste del kan du finde naturlig skygge fra grønne buske og træer. Længst væk mod øst finder du et populært naturistområde.

Nærmest byens centrum i vest er der en lille, ikke så bred strand, der begynder lige ved den lille havn. Denne strand er meget lavvandet og består af grus og sten i forskellige størrelser. Her er der et fåtal af solsenge, og bag ved strandpromenaden længst oppe på stranden finder du flere tavernaer, butikker og andre servicetilbud.

Dykning er meget populært ved Plakias, og der er et dykkercenter i byen. Hvis du kan lide at snorkle, kan du også finde fine områder i nærheden af Plakias - tag udstyr med til snorkling i klart, turkisblåt vand.