Lake Kournas

Lake Kournas på Kreta, i antikken kendt under navnet Korisia, er noget så usædvanligt som Grækenlands eneste ferskvandssø. Her flokkes ikke kun turister for at få deres del af de smukke omgivelser og sølivet, men også fugle, fisk og andre dyr. Geder, ænder, skildpadder er nogle af alle de nye bekendtskaber, du kan få ved et besøg ved Lake Kournas. Hvis du står på bare fødder på søens sandbund, kan du derudover opleve en variant af fiskespa ganske gratis, ved at små fisk kommer svømmende for at gnave død hud væk (det gør overhovedet ikke ondt, men kilder bare lidt).

Søen er omgivet af bølgende bakker og ligger ikke langt fra havet, godt 50 km fra det den kendte by Chania. Lake Kournas byder på forskellige indtryk og har sin særlige charme afhængigt af, hvilken årstid du vælger at besøge stedet. Om vinteren stiger vandmængderne på grund af vandansamlingerne, der løber ned fra de omgivende bjerge. Om sommeren falder vandstanden igen, hvilket gør, at sandstranden ved søens bredder blotlægges og bliver fremtrædende til badegæsternes store glæde.

Søens forskellige vanddybde gør, at udsigten over Lake Kournas byder på effektfulde farveskift fra krystalklart ved strandkanten til azurblåt i midten af søen, hvor den er op til 22-23 meter dyb.

Aktiviteter og seværdigheder i nærheden

Der er mest turistaktivitet rundt om søen i sommerperioden. Så kommer folk hertil og bader, sejler afsted i sagte tempo på vandcykler og nyder bare deres fritid.

Vær opmærksom på, at de fleste turistbrochurer hævder, at du kan gå rundt om hele søen. Dette kan dog være svært, specielt i vinterhalvåret på grund af de øgede vandmasser.

Når du alligevel er ved Lake Kournas, er der flere steder i nærheden, det kan være værd at besøge. Godt fire kilometer fra søen ligger den pittoreske lille by Kournas, med samme navn som søen. Her kan du blandt andet besøge en fascinerende grotte for at se både istaplignende drypstensformationer, der hænger ned fra loftet (stalaktitter), og formationer, der dannes, når dråberne rammer gulvet (stalagmitter).

I nærheden af søen ligger den hyggelige, lille by Georgiouspolis Georgioupolis også, med dens lange strand frem til Almyros River.