Falassarna

Anses for at være en af verdens smukkeste strande

Falassarna (som ind imellem staves Phalasarna) ligger på Kretas vestkyst. Under hellenismen (323-30 f.Kr.) var Falassarna en af Grækenlands vigtigste havnebyer. Falassarna stranden er ofte med på listerne over verdens top 100 og Europas top 10 bedste strande. Og det forstår man godt. Den fantastiske sandstrand består egentligt af fem strande med forskellige navne. Sandet er koralrosa, og strandene er lange og brede, så der findes godt med plads til alle. Vandet er turkist med en blød sandbund.

Desuden ligger ruiner fra det antikke Falassarna i den nordlige ende af stranden ofr alle arkæologfantaster.

Tildelt flere priser

Men Falassarna er ikke bare antikke ruiner og en smuk strand. Naturen spiller også en vigtig rolle og er klassificeret som et ”Natura 2000-område”. Det betyder, at EU anser, at floraen og faunaen her er så unik og vigtig, at den er særlig beskyttelse- og bevaringsværdig. Som om det ikke var nok kan Falassarna bryster sig med ”blåt falg”, et symbol for den internationale miljømærkning, som en gang om året uddeles til strande af organisationen FFE, Foundation for Environmental Education.

For at blive tildelt det blå flag, skal stranden leve op til visse krav angående vandkvalitet, miljø, sikkerhed og service.

Falassarna ligger cirka 45 kilometer fra Chania (godt en times kørsel) og 20 minutter med bil fra nærmeste større ferieby, som hedder Kissamos. Den nemmeste måde at komme hertil er med bus fra Chania eller Kissamos, alternativt med lejebil.

Falassarna er absolut børnevenligt, men når der kommer vind fra vest og blæser store bølger op, er stranden mere eget for entusiastiske windsurfere.