Elafonissi

Hvis du er på Kreta, bør du ikke gå glip af chancen for at opleve den rosa strand Elafonissi ved Kretas sydvestlige spids - omkring 60 km fra Chania. Stranden siges at er en af Kretas absolut smukkeste strande og kaldes også for Kretas Maldiverne. Der er mange associationer i forbindelse med den her strand. Det her kunne lige så godt være en caribisk version af strandparadiset eller hvorfor ikke en udsigt ved Stillehavet?

Den rosaglimtende farve kommer fra fint malede skaller, der er blevet slebet af havet. Grækenland har utallige strande, men den her variant med dens delvis rosa fremtoning, skiller sig ud fra mængden.

Svømme, snorkle eller kigge efter fisk

Et godt tip til dit besøg på Kreta er at leje en bil, så du kan komme rundt på øen. Hvis du tager mod netop Elafonissi i bil fra Chania, kommer du til at køre ad snoede veje gennem serpentinersving gennem et dramatisk og mægtigt bjerglandskab, der til sidst overgår i smukke kystudsigter. Når du er kommet vel frem til den rosa strand, venter krystalklart vand og en afslappet stemning.

Stranden og dens turkisfarvede lagune er virkelig lavvandet og passer derfor ekstra godt til børnefamilier.

Det her sted og dets omgivelser er et naturligt tilholdssted for havfugle og fisk. På en udflugt til Elafonissi bør du med andre ord også prøve at snorkle - der er en god chance for, at du får øje på en eller anden farverig fisk på din opdagelsestur under overfladen.

Da den omtalte strand tiltrækker mange besøgende til, er der også et par steder, hvor du kan spise lige ned til stranden. Der er også mulighed for at leje solstole og parasoller. For at få den bedst mulige udsigt og oplevelse, bør du komme tidligt om morgenen, inden alle turisterne kommer. Hvis du kommer tidligt, er der også en god chance for, at du undgår det potentielle parkeringskaos oppe på strandens tilhørende parkeringsplads.