/Kreta

Østlige Kreta – nyt for 2016

af TUI, Danmark

I sommeren 2016 tilbyder vi seks nye byer på Kretas østlige del. Fælles for dem alle er fred og ro, samt at hotellerne ligger nær stranden.
Monica Persson arbejder for TUI i Grækenland. Det østlige Kreta er en af hendes personlige favoritter, så det er meget naturligt at lade hende fortælle om nogle af hendes egne favoritsteder:

Agios Nikolaos – en lille storby
– Hyggelig lille by i Mirabello-bugten. Langs indsøen Voulismeni ligger der små restauranter og græske taverner, her nyder jeg gerne en god kretensisk vin sammen med dagens fangst i solnedgangen!

Spinalonga – vær klar med kameraet!
– Europas sidste spedalskhedskoloni byder på ruiner og en fascinerende historie. Gå ikke glip af at tage et dyp i det krystalklare vand fra øens stenstrand.

Vai – slap af under palmerne
– Lej en bil og kør længst ud til Kretas østkyst og den lille strand Vai. Den er kendt for at være Europas eneste naturlige palmestrand.

Chrissi Island – Europas sydligste punkt
– Fine strande, en taverna, en bar, en lille kirke og et fyrtårn. That’s it. Men hvad gør det, når øen beskrives som ”et område af intensiv naturlig skønhed” af Natura 2000. Både afgår fra Ierapetra og Makrigialos.

Sjove fakta:
1 liter olivenolie om ugen er nogenlunde hvad kretenserne forbruger pr. person. Men nu er der også 30 milloner oliventræer på Kreta!

Kreta Kreta