Snorkling på Kreta

Kreta, der er Grækenlands største ø, har kilometer efter kilometer af kyst og dermed også mange gode steder at snorkle. Fra maj til november er vandet varmt og skønt og du kan snorkle uden at fryse. Resten af året kan det være praktisk med en våddragt. De bedste strande til snorkling er dem der har klipper eller stenpartier rundt om sig. Snorkeludstyr kan købes overalt på Kreta og du kommer til at se farverige fisk og blæksprutter.

Her er der bedst at snorkle - 7 tips

Her anbefaler vi seks af Kretas bedste steder at snorkle – og giver tips om en uddybende guide til Grækenlands øverden samt to skønne ruter til dig, der vil på bådtur.

1. Elafonissi Beach

Elafonissi, eller den lyserøde strand som den også kaldes, er uden tvivl Kretas mest kendte strand. Vandet er turkist, sandet skifter i lyserøde nuancer og det minder mere om en paradisø i Sydhavet end i Middelhavet. Her kan du nemt tilbringe en hel dag, leje solstol og parasol, bade og snorkle til solen går ned. Elafonissi når du med bil og der findes stor parkeringsplads. Fra Chania tager køreturen ca. 90 minutter og vejen dertil er visse steder ganske ujævn.

2. Ravdoucha Beach

20 km vest for Chania ligger Ravdoucha Beach. Her finder du flere små badevige med rullesten og smukke klipper. Vinden går i den rigtige retning, hvilket gør det til et perfekt sted at snorkle. Du kan nemt komme dertil med bil fra Chania, og i byen Ravdoucha ligger der nogle hyggelige taverner.

3. Loutro

Loutro ligger på det sydlige Kreta og er et fredeligt paradis. Det er en helt bilfri by og du kommer hertil med båd fra Chora Sfakion Hvis du går til højre når du stiger af færgen er der flere klippebade med krystalklart vand, der er som skabt til at snorkle i.

4. Ombros Gialos

Ombros Gialos ligger 25 km øst for Chania, nær byen Paleloni. Her tager du til for at bade og snorkle i det klare, blå vand og spise frokost på den eneste taverna der findes i Ombros Gialos. Her er ingen rigtig strand, man hopper direkte ned i det smukke hav.
Du kan tage hertil med bil eller privat båd fra Georgioupolis. Tager du i bil fra Chania, skal du køre mod byen Paleloni og dreje til venstre når du ser en bakke der går direkte ned til stranden.

5. Souda Beach

Denne strand ligger på det sydlige Kreta, 3 km fra Plakias. Stranden har fint sand og klart vand. Hvis du svømmer tæt på klipperne, finder du rigtig god snorkling med mange fisk. Fra Rethymnon kommer du nemt dertil med bil på ca. 45 minutter.

6. Frangocastello beach

Frangocastello er en by på det sydlige Kreta, 25 km fra Plakias. Stranden ligger mellem bjergene og lige ved stranden er der også et smukt slot. Sandet er nærmest hvidt, vandet meget klart og børnevenligt. Den vestlige del af stranden er bedst at snorkle ved, med mest liv under havoverfladen.

Der er et par taverner ved stranden og solstole kan lejes. Kører du hertil i bil, anbefaler vi, at du tager vejen fra Rethymnon mod Plakias, og lige inden Plakias drejer du af mod Rodakino, Fragokastelo og Sfakia. Turen tager ca. en time og vejen er meget bedre at køre på end den fra Chania.

7. Tag på bådudflugt

Selvfølgelig arrangeres der heldagsudflugter med båd, hvor du besøger mange gode steder at snorkle ude på havet. Disse kan bestilles fra de fleste turistbyer på øen og mange udgår fra Chania. Her kan du også læse mere om øhop mellem Korfu, Kefalonia og Zakynthos. Du kan også læse mere om øhop mellem Rhodos, Tilos og Kos.