Musée d’Orsay

I en gammel stationsbygning fra 1900-tallet ligger museet, som mange anser for at være Paris smukkeste kunstmuseum. Den gamle jernbanestation var i brug frem til 1939, hvor den blev lukket ned, fordi den var blevet for lille. Derefter blev bygningen blandt andet brugt som flygtningelejr og senere også til filmindspilninger.

I 1970´erne ville man rive hele bygningen ned, men parisernes massive protester stoppede planerne. I stedet lavede man et kunstmuseum, der blev indviet i 1986.

Verdenskendte kunstnere

Musée d’Orsay viser kunstværker, der blev lavet mellem 1840 og 1914. Kunsten er spredt ud på tre etager og repræsenterer nogle af verdens mest kendte kunstnere som for eksempel Edouard Manet, Claude Monet Eugène Delacroix, Vincent van Gogh, Auguste Renoir, Camille Pissaro, Paul Cezanne, Paul Gaugain Henri Toulouse-Lautrec.

Læg mærke til de store smukke klokker, et tegn på industrialismens fremmarch. Gå heller ikke glip af de fantastiske jugendstil-møbler en etage oppe, og den smukke restaurant på nederste etage.

Åbningstider:
Hver dag 09.30 - 18.00,
09.30 - 21.45 (torsdage)
Mandag lukket.