Værd at vide om Sahl Hasheesh

 • Hovedstad

  Kairo
 • Valuta

  Egyptiske pund (LE)
 • Sprog

  Arabisk
 • Befolkning

  ca. 2.000
 • Tidsforskel

  +1 time
 • Transfertid

  ca. 35 minutter

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 25,-

1 liter vand
ca. 3,-

Priseksempler fra Hurghada

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængigt af, hvilket fly du vælger. Ca. 5 timer ved direkte fly fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 35 minutter.

  Bestil transferbus eller privat transfer
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige.
  Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Lang sandstrand med koralsand. Visse partier er lavvandede. Der er en del koraller på stranden og i havet, badesko anbefales.

 • Oplev mere

  I samarbejde med den skandinaviske dykkerskole Colona Dive Center i El Gouna arrangerer vi PADI dykkerkurser og dykkerpakker, læs mere under fanebladet Udflugter.

  En skat på ca. 20,-/pr. person pr. dag ved dykning tilkommer og betales på stedet. Leje af dykkerudstyr ca. 200,-/dag, leje af snorkeludstyr ca. 45,-/dag.

  Besøg beduiner på ørkensafari, oplev Det Røde Havs fantastiske undervandsverden. Følg med til Cairo - verdensmetropolen med pyramiderne og Det Egyptiske Museum. Du kan også besøge Luxor - verdens største udendørsmuseum.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Sahl Hasheesh til Sekkala (New Marina) i Hurghada ca. 35 km, Hurghada Village Road ca. 25 km, Hurghada lufthavn ca. 30 km, El Dahar (gamle bydel) ca. 40 km, til Luxor 330 km, til Cairo 450 km.

  Lokal transport
  Hotellerne har egne busforbindelser til Hurghada.

  Taxi til Hurghada ca. 255,-/enkelt rejse. Lokale taxier kan ikke altid køre ind i Sahl Hasheesh, det er derfor en god idé, at bestille taxien til hjemrejsen samtidig.

 • Restauranter og forlystelser

  Begrænset forlystelsesliv, det meste findes på hotellerne.

 • Indbyggertal

  Sahl Hasheesh er en turistby uden en fast befolkning. Ca 2.000 personer, som arbejder på hotellerne, bor dog i området.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Der er mange fortove men der kan forekomme høje kantsten og niveauforskelle.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca. 23/4–23/5 2020, faster mange muslimer fra solopgang til solnedgang. Visse butikker kan have ændrede åbningstider under Ramadan. Fastemåneden afsluttes med en stor fest, der varer i tre dage.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og kreditkort
  Egyptisk pund (LE). Kreditkort modtages som betalingsmiddel i de fleste store restauranter og butikker samt på alle hoteller. Ifølge egyptisk lov skal hotelregninger betales i euro eller med kreditkort. På alle vores hoteller er der mulighed for ved udcheckningen at betale det, man har brugt på hotellet under opholdet.

 • Øvrigt

  Udbuddet af supermarkeder er temmelig begrænset, og alkohol kan ikke købes.
  Importeret øl, vin og spiritus er dyrt i Egypten. Lokale vine koster ca. 85–100,- pr. flaske på restaurant og ca. 45,- i taxfree-butikker.

  Egypten har særlige regler for toldfri varer. Du kan handle toldfri varer inden for 48 timer efter ankomst til landet. Derefter er det forbudt. Varerne findes i specielle taxfreebutikker, og alt, hvad du køber, bliver registreret i passet.

  Der er ingen taxfreebutikker eller andre butikker, som sælger toldfri varer i Makadi Bay. Vi anbefaler, at du køber dine taxfree varer i forbindelse med udrejsen eller på selve flyrejsen.

  På fredage, muslimernes helligdag, holder butikkerne lukket om formiddagen og åbner igen om aftenen.

  Bakteriefloraen i Egypten er anderledes end den, vi er vant til. Du kan selv mindske risikoen ved at vaske hænder før måltiderne, undgå at drikke vand fra hanen og undgå isterninger.

  Myg kan forekomme, myggemidler kan købes på alle apoteker.

  Flytrafikken kan til tider være forstyrrende.

  Fra november til marts kan der være koldt om aftenen og det kan også blæse. Medbring lidt varmt tøj, hvis du rejser i denne periode.

  Obs! Du kan ikke betale med egyptiske pund på hotellerne, f.eks. hvis du bestiller og betaler udflugter på hotellet. Hotellerne tager kun imod USD, EUR og kreditkort.