Værd at vide om Makadi Bay

 • Hovedstad

  Kairo
 • Valuta

  Egyptiske pund (LE)
 • Sprog

  Arabisk
 • Befolkning

  ca. 3.000
 • Tidsforskel

  +1 time
 • Transfertid

  ca. 40 minutter

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 35,-

1 liter vand
ca. 5,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængig af, hvilket fly du vælger. Cirka 5 timer ved direkte fly fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 40 minutter.
  Bestil bustransfer eller privat transfer med taxi eller minibus
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige. Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Lang sandstrand med koralsand. Visse partier er lavvandede. Badesko anbefales, da der kan findes rester af døde koraller.

 • Oplev mere

  Her er tennis, squash, fitness og vandsport som f.eks. windsurfing.

  Besøg beduiner på ørkensafari, oplev Det Røde Havs fantastiske undervandsverden. Følg med til Cairo - verdensmetropolen med pyramiderne og Det Egyptiske Museum. Du kan også besøge Luxor - verdens største udendørsmuseum.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Makadi Bay til Sekkala i Hurghada ca. 40 km, Luxor 244 km, Cairo 571 km.

  Lokal transport
  Hotellerne har daglige busforbindelser til Hurghada, ca. 45,-/t/r. Bussen kører til Hurghada centrum, shoppingtid ca. 2 timer, inden den kører tilbage til Makadi Bay. Hvis du vælger ikke at køre med bussen retur, er returrejsen på egen hånd.

  Taxi til Hurghada ca. 255,-/enkelt vej. Lokale taxier må ikke køre ind i Makadi, det er derfor en god idé også at bestille taxien til returrejsen.

 • Rejser med børn

  Høje kantsten.

 • Restauranter og forlystelser

  Makadi Bay består primært af store hotelområder. I Madinat Makadi ligger Makadi Center, her er der nogle butikker, et supermarked samt nogle à la carte-restauranter.

  Der er ikke så mange udesteder, men i Madinat Makadi ligger diskotek La Loca på Iberotel Club Makadi Oasis, og diskotek Sunboca på Sol y Mar Makadi Sun.

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca. 5,-, sodavand (33 cl) ca. 6,-.
  På restaurant: Øl (50 cl) ca. 25,-, let frokost ca. 40,-, middag ca. 35–100,-, pizza ca. 35,-.

  Udbuddet i supermarkedet i Madinat Makadi er noget begrænset, og man kan ikke købe alkohol. Importeret øl, vin og spiritus er dyrt i Egypten. Lokale vine koster ca. 75–100,- pr. flaske på restaurant og ca. 45,- i taxfree-butikker.

  Egypten har særlige regler for toldfri varer. Du kan handle toldfri varer inden for 48 timer efter ankomst til landet. Derefter er det forbudt. Varerne findes i specielle taxfreebutikker, og alt, hvad du køber, bliver registreret i passet.

  Der er ingen taxfreebutikker eller andre butikker, som sælger toldfri varer i Makadi Bay. Vi anbefaler, at du køber dine taxfree varer i forbindelse med udrejsen eller på selve flyrejsen.

 • Indbyggertal

  Makadi Bay er en turistby uden fastboende befolkning. Cirka 3.000 personer, som arbejder på hotellerne, bor dog i området.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Høje kantsten forekommer, men iøvrigt er der en relativ god fremkommelighed mellem f.eks. hotellerne og stranden.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca. 23/4–23/5 2020, faster mange muslimer fra solopgang til solnedgang. Visse butikker kan have ændrede åbningstider under Ramadan. Fastemåneden afsluttes med en stor fest, der varer i tre dage.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og rkeditkort
  Egyptisk pund (LE). Kreditkort modtages som betalingsmiddel i de fleste store restauranter og butikker samt på alle hoteller. Ifølge egyptisk lov skal hotelregninger betales i euro eller med kreditkort. På alle vores hoteller er der mulighed for ved udcheckningen at betale det, man har brugt på hotellet under opholdet.

  Lommepenge i euro anbefales. Uden for hotelområderne anbefales egyptiske pund. I Madinat Makadi ligger banken HSBC og her er også hæveautomat.

  Øvrigt
  Bakteriefloraen i Egypten er anderledes end den, vi er vant til. Du kan selv mindske risikoen ved at vaske hænder før måltiderne, undgå at drikke vand fra hanen og undgå isterninger.

  Myggemidler kan købes på alle apoteker.

  Flytrafikken kan til tider være forstyrrende.

  Obs! Du kan ikke betale med egyptiske pund på hotellerne, hvis du f.eks. bestiller og betaler for udflugter på hotellet. Her skal du benytte USD, EUR eller kreditkort.