/Hurghada-kysten

Sådan prutter du om prisen i Egypten

af Stine , Service- & Guide Online Guide, TUI

I Egypten skal du altid prutte om prisen på en vare.

To måder hvorpå man kan prutte om prisen i Egypten:

  1. Sælger starter med en pris (ofte MEGET høj), og man selv siger en lavere pris end det man vil give, og så mødes man på en pris.
  1. Sælger siger en pris, og I siger det er for meget, hvorefter han går ned i pris indtil I lander på en pris I er tilfredse med.

Mange af butikkerne i basaren starter med helt urimelige høje priser. Ofte skal man ned på halvdelen af hvad de begynder med, og nogle gange endnu længere ned. En god idé er at gå lidt rundt til de forskellige butikker, og se hvad prisforskellen er så I har en idé om hvad de forskellige vare koster.

Jeg har betalt overpriser mange gange, da jeg har tænkt ’det er billigt’. Bagefter har jeg set varen i anden butik, og kunne have fået den for under halv pris!

Husk: det vigtigste er at I selv er tilfredse med den pris I giver.

Her I Egypten har de 25 og 50 piastres (øre) sedler. Dette betyder at man let kan blive snydt! Så man skal holde øje med om det er 50 pund (kroner) eller om det er 50 piastres (øre) man får tilbage. Det samme gælder 25 piastres sedler. Der findes ikke 25 pund, men derimod 20 pund. Men ved man ikke bedre så tror man at 25 piastres er 25 pund, og man har derved mistet 24,75 pund (kroner). Så det er med at være vågen!

Pengesedler i Egypten Pengesedler i Egypten

50 pund sedler & 50 piastres sedler 50 pund sedler & 50 piastres sedler

20 pund sedler & 15 piastres sedler 20 pund sedler & 15 piastres sedler