/Hurghada-kysten

El Mina moské - den største i Hurghada

af Stine, Service- & Guide Online Guide, TUI

El Mina moskéen er den største moské i Hurghada, og efter min mening også den flotteste.

Denne moské bliver af egypterne kaldt for ’folkets moské’. Dette skyldes at det er muslimerne selv der gennem deres ”zakat” (2,5 % af deres årlige indtjening som de giver til velgørenhed) har betalt den, uden hjælp fra regeringen.

Der er mange små flotte mønstre og detaljer over hele moskéen, både ude og inde. For os som ikke ved bedre, skulle man tro den var færdig bygget, men de bliver med at tilføje nye mønstre og detaljer.

Når man går rundt inde i moskéen ser man ikke nogle billeder af Allah og Muhammed. Dette skyldes at man ifølge muslimerne ikke kan male dem så smukke som de var/er i virkeligheden.

Kommer man om aftenen vil man se der er grønt lys i mineraterne(tårnene).

Hvis man vil ind og se moskéen indefra skal man påklæde sig efter de islamske regler, hvor man dækker håret, arme ned til håndleddene samt ben ned til anklerne for kvinder og for mændene gælder det at man har dækket skuldrene og ben ned til knæene. De fleste turister går sædvanligvis klædt i shorts og t-shirt/top, hvilket moskéen selvfølgelig er klar over, så der er mulighed for at leje en kjole og tørklæde mod en lille betaling.

El Mina moské ligger lige ved siden af New Marina.

Udefra Udefra

Indefra Indefra

Ved indgangen Ved indgangen

Set fra New Marina Set fra New Marina