Værd at vide om El Gouna

 • Hovedstad

  Kairo
 • Valuta

  Egyptiske pund (LE)
 • Sprog

  Arabisk
 • Befolkning

  ca. 1.000
 • Tidsforskel

  +1 time
 • Transfertid

  ca. 40 minutter

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 25,-

1 liter vand
ca. 5,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængig af, hvilket fly du vælger. Cirka 5 timer ved direkte fly fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 40 minutter.
  Bestil bustransfer eller privat transfer med taxi eller minibus
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige. Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Grovkornede sandstrande langs med hele Hurghadabugten og lagunerne i El Gouna. De fleste strande tilhører hotellerne, og der er ikke så mange offentlige strande. De fleste strande er lavvandede.

  Badesandaler anbefales, da der findes rester af døde koraller.

 • Oplev mere

  I samarbejde med den skandinaviske dykkerskole Colona Dive Center arrangerer vi PADI dykkerkurser og dykkerpakker.

  Ved dykning tilkommer en skat på ca. 20,-/pr. person/dag, der betales på stedet. Leje af dykkerudstyr ca. 200,-/dag, leje af snorkeludstyr ca. 40,-/dag.

  Andre aktiviteter er tennis, motionsrum, billard, gokart, golf, heste- og kamelridning, paintball, minigolf og kite-surfing.

  Besøg beduiner på ørkensafari, oplev Det Røde Havs fantastiske undervandsverden. Tag med til Cairo, verdensmetropolen med pyramiderne og Det Egyptiske Museum, eller besøg Luxor, et af verdens største udendørsmuseer!

 • Lokal transport

  Afstande
  El Gouna til Hurghada 25 km, til Cairo ca. 505 km og til Luxor ca. 310 km.

  Lokal transport
  Lokale bus- og bådruter trafikeres inden for El Gouna flere gange i timen til faste priser, ca. 6,-/dag eller 25,-/uge. Her er også taxier, der kører til faste priser, ca. 20,- for en enkeltrejse. Der går bus til Hurghada 3 gange i timen fra morgen til aften, ca. 6,-/tur. Billige "tuk tuk-biler" som kører inden for El Gouna, kan bestilles.

 • Rejser med børn

  El Gouna er et børnevenligt område med begrænset trafik, lavvandede strande samt aktiviteter og internationale børneklubber på de fleste hoteller.

 • Restauranter og forlystelser

  Forlystelsesudbuddet i El Gouna er temmelig begrænset, der er en hel del cafeer og barer i både Abu Tig Marina og Down Town. Der er også nogle få natklubber. Specielt i marinaen finder man Papas Island og C-Bar med liveoptrædener og DJ's flere gange om ugen. I sommerperioden afholdes flere street-festivaler både i Marinan Abu Tig og Down Town med opvisninger.

 • Shopping

  Der er to centrumområder i El Gouna, Down Town og Abu Tig Marina. Down Town ligger på en kunstig ø, og her er blandt andet et mindre bazarområde, restauranter og pub'er. I Abu Tig Marina er der en smuk strandpromenade med eksklusive butikker, restauranter og cafeer.

  I nærheden af Down Town ligger Tamr Henna-torvet, hvor der er flere supermarkeder, posthus, informationscenter, apotek, bank etc.

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca.5,-, sodavand (33 cl) ca. 6,-.
  På restaurant: Øl (50 cl) ca. 25,-, let frokost ca. 45,-, middag ca. 45–125,-, pizza ca. 25,-.

  Importeret øl, vin og spiritus er dyrt i Egypten. Lokale vine koster ca. 80–100,- pr. flaske på restaurant og ca. 40,- i taxfree-butikker. Alkohol kan købes i supermarkeder, en flaske vin koster ca. 80,-.

  Egypten har særlige regler for toldfri varer. Du kan handle toldfri varer inden for 48 timer efter ankomst til landet. Derefter er det forbudt. Varerne findes i specielle taxfreebutikker, og alt, hvad du køber, bliver registreret i passet.

  Der er igen taxfreebutikker eller andre butikker der sælge toldfrie varer i Sahl Hasheesh. Vi anbefaler, at du køber taxfree varer inden ankomst eller på flyrejsen.

  På fredage, muslimernes helligdag, holder butikkerne lukket om formiddagen og åbner igen om aftenen.

 • Indbyggertal

  Fastboende: ca. 1.000 personer, i turistsæsonen ca. 9.000.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  El Gouna er en afgrænset by – en såkaldt "gated community". Der er god fremkommelighed og få niveauforskelle.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca. 23/4–23/5 2020, faster mange muslimer fra solopgang til solnedgang. Visse butikker kan have ændrede åbningstider under Ramadan. Fastemåneden afsluttes med en stor fest, der varer i tre dage.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse mere om ind- og udcheckningsregler på hotellerne

  Valuta og rkeditkort
  Egyptiske pund (LE). Kreditkort, først og fremmest VISA og Mastercard, accepteres som betalingsmiddel i store restauranter og hoteller. Der er flere banker i byen, som har kontantautomater, og som veksler penge. Der tages ikke imod rejsechecks i El Gouna.

  Lommepenge i euro anbefales. Uden for hotelområderne anbefales egyptiske pund. Ifølge egyptisk lov skal hotelregninger betales i euro eller med kreditkort.

  Der er hæveautomater på alle vores hoteller i El Gouna (pånær hotel Ocean View, bank og hæveautomat findes i marinaen, ca. 5 min. gang).

  Obs!
  Du kan ikke betale med egyptiske pund på hotellerne, f.eks. hvis du bestiller og betaler udflugter på rejsemålet. Du kan kun benytte USD, EUR og kreditkort.

  Øvrigt
  Bakteriefloraen i Egypten er anderledes end den, vi er vant til. Du kan selv mindske risikoen ved at vaske hænder før måltiderne, undgå at drikke vand fra hanen og undgå isterninger.

  Myg kan forekomme, myggemidler kan købes på alle apoteker.

  Flytrafik kan i perioder virke forstyrrende.

  I november-marts kan det være koldt om natten, og der kan også være frisk vind.