Værd at vide om Dubai/Forenede Arabiske Emirater

 • Hovedstad

  Abu Dhabi
 • Valuta

  Dirham (AED)
 • Sprog

  Arabisk
 • Befolkning

  9 270 000
 • Tidsforskel

  +3 timer

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 35,-

1 liter vand
ca. 3,-

Priseksempler gælder Dubai

Værd at vide

 • Vidste du at...

  De Forenede Arabiske Emirater består af syv forskellige emirater: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah og Umm al-Qaiwain.

  I løbet af fastemåneden Ramadan må en rettroende muslim ikke spise, drikke, ryge eller have seksuel omgang fra solopgang til solnedgang. Fastemåneden afsluttes med en stor fest, som varer i tre dage.

  Dubais shoppingfestival afholdes ved årets start med fest, fyrværkeri og mange fristende priser.

  Arabisk er det officielle sprog; engelsk benyttes ofte som handelssprog.

 • Pas og visum

  Ambassadens tlf.: 77 99 32 60. Visum er påkrævet. Nordiske statsborgere modtager et visum ved ankomsten. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ved ankomsten. Obs! Hvis passet indeholder israelske stempler, kontakt venligst De Forenede Arabiske Emiraters ambassade for at sikre dig, at det ikke forhindrer din indrejse til landet.

 • Vigtig information

  Indførselsregler
  Her er nogle ting som du ikke må indføre i De Forenede Arabiske Emirater: (1) Elektroniske cigaretter. (2) Film og tryksager med pornografisk indhold. (3) Charcuterier eller andre produkter der indeholder svinekød.

  Lægemidler
  Hvi du har lægemidler med til eget brug, kan toldmyndighederne forlange at se en recept og lægeerklæring, der viser hvad preparaterne indeholder og hvorfor du har brug for dem.

  Alkohol
  Alkohol sælges ikke i butikker eller restauranter ude i byen, men serveres til gengæld på mange af de større intdernationale hoteller. Men da kun til gæster der er fyldt 21 år, legitimation kan begæres. En undtagelse er emiratet Sharjah, hvor alkohol er helt forbudt.