Værd at vide om Sharjah

 • Hovedstad

  Abu Dhabi
 • Valuta

  Dirham (AED)
 • Sprog

  Arabisk
 • Befolkning

  ca. 1,4 millioner
 • Tidsforskel

  +3 timer
 • Transfertid

  ca. 45 min/1 time 20 min

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
ca. 110,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængig af, hvilket fly du vælger. Cirka 6 timer og 10 min ved direkte fly fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid cirka 45 minutter fra lufthavnen Dubai International, ca. 1 time og 20 minutter fra lufthavnen Al Maktoum.

  Bestil bustransfer eller privat transfer med taxi eller minibus
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige. Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  Flere af hotellerne ligger ved egne strande. Man må ikke bade i bikini/badedragt på offentlige strande i Sharjah, men man kan anvende bikini/badedragt på de strande, som hotellerne Sharjah Beach og Lou Lou'a har.

  I Sharjah samt å Al Mamzar Beach Park (ca. 10 km fra Dubai) er der laguner, pool og strandservice med entré ca. 20,-/voksen eller 10,-/barn (forbeholdt familier på onsdage).

 • Oplev mere

  I Sharjah er der gode golfbaner, læs mere på www.dubaigolf.com

  Du kan også stå på ski i Mall of the Emirates.

  Blue Souk (Central Souk) med ca. 600 butikker. Wildlife Center. Sharjah blev i 1998 af Unesco udnævnt til de arabiske landes kulturelle hovedstad. Sharjah Heritage - området har flere museer.

  Sharjah Museum of Islamic Civilization, åbnede i 2008 og er et kulturhistorisk museum med fokus på islams kultur. Her findes over 5 000 artefakter (kunst, glas, keramik, skrifter m.m) fra den islamiske verden.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Sharjah til Downtown Dubai ca 18 km, lufthavnen DXB ca 12 km, lufthavnen DWC ca 37 km og Ras al Khaimah ca 60 km.

  Lokal transport
  Hotellerne i Sharjah har gratis busser til Deira i Dubai. Busstationen i Sharjah ligger på Al Jubail. Taxier har taxameter med startafgift på ca. 5,-. Hvis man tager til et andet emirat koster det ca. 35,- ud over kørselstaksten. Man kan også køre med Ekirates Express bus fra Sharjah til Abu Dhabi, en enkeltbillet koster ca. 50,-.

  Mange hoteller har bustransport til strandene og shoppingcentre.

 • Rejser med børn

  Rejsemålet er særdeles velegnet for børnefamilier. I Sharjah kan man købe bleer og babymad i supermarkeder og shoppingcentre.

  I de internationale varehuse kan man købe det meste, og der er legepladser i de fleste shoppingcentre. Wild Wadi Water Park anbefales til større børn, entré ca. 340,-. Til familien er der den store 'Zabeel Park' i Dubai centrum og Al Jazeera Tivoli i Sharjah, ca. 2 km fra hotellet. Wildlife Centers dyrepark har entré ca. 30,-, gratis for børn, ca. 35 km øst for Sharjah.

 • Restauranter og forlystelser

  I det centrale Sharjah er der et stort udvalg af restauranter med internationalt, indisk og pakistansk køkken. Restauranter og fast food-kæder finder du også i shoppingcentrene.

  Der serveres ikke alkohol i Emiratet, så der er ingen barer. Derimod er der masser af cafeer, kaffebarer og isbarer.

  I nærliggende Dubai er der et stort udvalg af restauranter, lige fra fast food-kæder til finere restauranter med akoholservering, priser ca. 30-330 pr. måltid.

  I Sharjah er der en biograf i Sahra Shopping Mall, filmene vises på originalsprog. Qanat Al Qasba er et forlystelsesområde med restauranter og cafeer samt et pariserhjul.

 • Shopping

  I Sharjah er der et stort udvalg af shoppingcentre. I nærliggende Dubai er udvalget endnu større.

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca. 3,-, sodavand (33 cl), ca. 3,-.

  På restaurant: Let frokost ca. 80,-, enkel middag ca. 110,-, pizza ca. 65,-.

  Der serveres ingen alkohol i Sharjah.

 • Indbyggertal

  Sharjah har cirka 1,4 millioner indbyggere.

 • Adapter

  220 V. Adapter er påkrævet.

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca. 23/4–23/5 2020, faster mange muslimer fra solopgang til solnedgang. Visse butikker kan have ændrede åbningstider under Ramadan. Fastemåneden afsluttes med en stor fest, der varer i tre dage.

 • Turistskat

  En turistskat på ca. 10–20 AED pr. soveværelse/nat betales direkte til hotellet. Personer under 21 år kan ikke checke ind på hotellerne uden voksent selskab.

 • Rejse med handicap

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

  Valuta og kreditkort
  Dirham (AED). De fleste kreditkort accepteres (Diners mere sjældent), visse mindre butikker tager et tillæg på ca. 3 %. Kontantautomater findes. Man kan også hæve kontanter med kreditkort i vekselkontorer.

  Obs!
  Minimun en i rejseselskabet skal være fyldt 21 år for at checke ind på hotellet, det gælder for alle hoteller i de Forenede Arabiske Emirater.

  I Sharjah hverken serveres eller sælges alkohol. I Dubai serveres alkohol kun på hotellernes natklubber samt på nogle restauranter ogh barer.

  Toldfri varer kan købes i lufthavnen både ved ankomst og hjemrejse. Man kan indføre 4 flasker spiritus/person.