Konnos beach

En af Cyperns helt sikkert smukkeste strande er Konnos Beach på øens sydøstlige kyst. Denne populære strand ligger i den nordlige del af nationalparken Cape Greco - mellem Cape Greco og Protaras.

Stranden har roligt vand og er lavvandet og egner sig rigtig godt til små børn. Stranden ligger i bugten af samme navn, Konnos Bay, og byder på magiske udsigter, gyldent sand på grænsen til hvidt og krystalklart vand. Den er 200 meter lang og 25 meter bred, og dens placering i en beskyttet bugt gør, at du her helt slipper for vind og bølger.

Du kommer nemt hertil fra Agia Napa i bil på under 15 minutter, og til Fig Tree Bay er der knapt 3 kilometer. Tag mod Cape Greco og drej fra ved hotel Grecian Park. Derfra fører en snoet serpentinervej ned til vandet.

En populær strand med blåt flag

Hele bugten anses for at være en af de smukkeste på Cypern, og den er populær både blandt lokalbefolkningen og turisterne. På stranden er der vandsport og solsenge, og i nærheden af stranden er der både butikker og restauranter. Restauranterne er af den mere enkle slags, men de er hyggelige og afslappede, har udsigt over bugten, og bordene får naturlig skygge fra pinjetræer. Der er overnatningsmuligheder i forbindelse med stranden, og ikke mindst ligger der flere luksushoteller et lille stykke derfra.

Konnos Beach er certificeret med blåt flag, hvilket betyder, at den overholder alle regler, der findes for vandkvalitet, miljøhensyn og bæredygtighed, at stranden er tryg og har det rette niveau af service og underholdning. Konnos Beach bliver mere og mere populær for hvert år, da mange opdager denne tidligere bortgemte perle - men den er stadig en så ualmindelig kombination som en af de roligste, men samtidig allermest pittoreske strande på Cypern.