Værd at vide om Fig Tree Bay

 • Hovedstad

  Nicosia
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Sprog

  Græsk, tyrkisk
 • Befolkning

  ca. 1.000
 • Tidsforskel

  +1 time
 • Transfertid

  ca. 1 time – 1 time 30 min

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 95,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Cirka 4 timer 5 min. Flyvetid beregnet fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 1 time – 1 time 30 min.
  Bestil transferbus eller privat transfer
  Når du foretager en bestilling ser du, hvilke alternativer der er mulige. Her kan du læse mere om transfer.

 • Sol og badning

  I Fig Tree Bay er der flere badevige med lavvandede, finkornede sandstrande. Fig Tree Bay og Flamingo Beach/Protaras Beach er de to hovedstrande. De ligger ved siden af hinanden og forbindes af strandpromenaden. Her er mange strandrestauranter og cafeer.

  Følger du strandpromenaden mod Pernera finder du flere små strande. Bag vores TUI Blue Nausicaa Beach i Fig Tree Bay ligger en charmerende badevig, hvor du kan snorkle, og nedenfor hotellet er der trapper ned i vandet, så du kan bade i det turkise vand.

  Ved Cape Greco ligger den smukke bugt Konnos Bay. Her kommer du nemt til på cykel eller med lokalbus.

  Parasoller og solstole kan lejes på visse strande, ca. 20,- pr. stk/dag. Ved Konnos Bay-stranden findes der solstole som man kan tage med ud i vandet og flyde på, ca. 25,-/dag.

 • Oplev mere

  Strandpromenaden der løber fra Fig Tree Bay og Perneraområdet er perfekt til en gåtur om morgenen. Der er også fine cykelstier.

  Den lille kirke Agios Elias ligger oppe på bjerget bag byen. Med sine 175 trin op der er en skøn udsigt over Fig Tree Bay.

  Når det gælder vandsport findes der vandski, windsurfing, vandcykler og kanoer. Introduktionsdyk ca. 525,-, PADI-uddannelse ca. 3.400,-. På Cypern skal du være fyldt 12 år for at dykke, et tip til børnefamilier er vores snorkeludflugt.

  Fra november til april er der ingen vandsport eller dykning i Fig Tree Bay.

  Der er tre golfbaner i Pafosområdet på det vestlige Cypern (ca. 150 km fra Fig Tree Bay).

  Den cypriotiske påske er en vigtig højtid, der fejres på mange måder rundt om på hele øen. Vandfestivalen Kataklysmos fejres i weekenden i forbindelse med månedskiftet maj–juni i alle byer, der ligger ved kysten. Vinfestivalen i Limassol fejres i slutningen af august og i begyndelsen af september. Operaforestillinger opføres udendørs i Pafos i slutningen af august/begyndelsen af september.

 • Bestil udlejningsbil

  Rejser du til Fig Tree Bau kan du forudbestille en udlejningsbil gennem os.

  Sådan lejer du bil på Cypern.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Fig Tree Bay til lufthavnen 56 km, Paralimni 7 km, Ayia Napa 10 km, Larnaca 51 km, Limassol 117 km, Pafos 185 km, Nicosia 90 km. Fra Fig Tree Bay til Perneraområdet 2,5 km.

  Transport
  Bus til Paralimni og Ayia Napa ca. 10,-, et dagskort ca. 20,-. Til Larnaca ca. 45,- t/r, til Nicosia t/r ca. 90,-. I perioden maj-oktober kører der bus mellem Ayia Napa og Paralimni tre gange i timen i dagtimerne.

  Bus til Pernera fra Fig Tree Bay ca. 10,-, et dagskort ca. 20,-.

  Taxi til Paralimni eller Ayia Napa ca. 160,-, til lufthavnen ca. 550,-. Om aftenen er taksten cirka 40,- dyrere, aftal en pris på forhånd.

  Taxi mellem Pernera og Fig Tree Bay ca. 100,-.

 • Rejser med børn

  Fig Tree Bay er meget børnevenligt med lavvandede strande. Babymad og bleer kan købes i supermarkeder nær vores hoteller.

  Fig Tree bay har en minigolfbane og nogle får forlystelser. I Ayia Napa ligger vandlandet Water World. I Paralimni er der indendørs legeplads og bowling med servering, åbent alle dage.

 • Restauranter og forlystelser

  Den langstrakte hovedgade i Fig Tree Bay er fyldt med restauranter, sportsbarer, cafeer og barer. Her er også et par natklubber. I centrum af Fig Tree Bay findes Magic Water Show, der holder åbent alle aftener fra slutningen af maj til slutningen af september, her kan man spise middag og nyde et vandshow.

  I Pernera-området er der også et godt udvalg af restauranter, sportsbarer og cafeer langs strandpromenaden.

  I april, begyndelsen af maj og slutningen af oktober er der stille i både Fig Tree Bay og Pernera, og udvalget af butikker og restauranter er lidt mindre.

 • Shopping

  Langs hovedgaden i Fig Tree Bay er der flere butikker med alt fra souvenirs til tøj og sko.

 • Prisniveau

  I butik: 1 liter vand ca 7,-, sodavand (33 cl) ca 8,-.
  På restaurant: let frokost ca. 60,-, enkel middag ca 125,-, øl (50 cl) ca. 20,-, pizza ca. 95,-.

 • Indbyggertal

  Fig Tree Bay har cirka 1.000 indbyggere, om sommeren vokser antallet med sæsonansatte i turisterhvervet.

 • Adapter

  220 V. Adapter er nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Fig Tree Bay har en relativt flad strandpromenade men niveauforskelle i området kan forekomme. På selve strandpromenaden findes ingen niveauforskelle eller trapper.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis hotellet har værelser, der er specielt tilpasset til personer med handicap, findes der også mere information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udchekning
  Her kan du læse om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

  Valuta og kreditkort
  Euro (EUR). Kreditkort accepteres af de fleste restauranter og butikker. Der findes hæveautomater. Bankerne er åbne mandag-fredag kl. 8.30–13.30. Om eftermiddagen er der vekslingskongtorer, som er åbne.