M/S Zenobia

M/S Zenobia var et svensk fragtskib, der blev bygget på Kockums værft i Malmø og søsat i 1979. Et år senere skulle det fragte 135 lastbiler og anhængere fra det tidligere Jugoslavien til Syrien. Omkring Cypern begyndte autopiloten at svigte, og fartøjet krængede kraftigt. Den voldsomme manøvre forskød hele lasten, og fartøjet fik slagside. Efter flere forsøg på at hæve slagsiden, måtte man til sidst kalde SOS. Hele besætningen klarede sig, men fartøjet kunne ikke reddes.
Hvis man flyver ind over Larnacas lufthavn, kan man lige inden landingen se en skygge i havet. Det er vraget af M/S Zenobia.

Her kan alle dykke - fra nybegyndere til professionelle

M/S Zenobia ligger i dag på havets bund med 90 graders slagside til bagbords side cirka 1,6 kilometer lige uden for Larnacas lufthavn. Der er 18 meter ned til skroget, og hvor det ligger dybest, er det på 43 meters dybde. Fartøjet hører til et af verdens bedste steder at dykke ifølge flere ledende dykkermagasiner. I særdeleshed takket være, at vandet er så klart i Middelhavet. Du kommer nemmest hertil med et dykkerfirma. Der afgår flere dykkerbåde fra Larnacas havn, og det tager omkring et kvarter at komme derud. Regn med, at stedet i nogle perioder kan være meget besøgt.

Dykning ved M/S Zenobia egner sig til alle slags dykkere. Fra nybegyndere, der holder sig langs styrbords side, til mere avancerede dykkere, der kan dykke inden i fartøjet på det øverste bildæk. Endnu mere avancerede eventyrdykkere kan dykke ned til det nederste bildæk og kahytterne.