Cape Greco

På Cyperns sydøstlige spids, ca. 10 kilometer øst for Agia Napa, finder du den lille halvø Cape Greco. Cape Greco består af en nationalpark med vandrestier, fantastisk natur, udsigtssteder, et lille fyr, et kapel og nogle strande. Her kan du finde afveksling fra det ellers så turistfyldte Cypern med hele sit fokus på sol og badning. Cape Greco er et for Cypern usædvanligt uberørt sted med ro og stilhed, hvor du kan bade i mørkt turkisblåt vand og samtidig nyde en fabelagtig natur. Vandet er utroligt klart, med sigt op til 40 meter.

Hvis du kan lide aktive dage i ferien, kan en vandretur i nationalparken anbefales. Der er ni forskellige vandreruter i nationalparken Cape Greco, der byder på herlige stier blandt enebærbuske og pinjetræer og fantastisk udsigt over den dramatiske natur og det krystalklare vand i området. De fleste ruter er særdeles lette og tager mellem en halv time og tre timer at vandre igennem. Langs med vandrestierne kan du se mange af de for området så specielle vartegn. Det er også populært at tage en tur på cykel i nationalparken.

Det kan du lave i Cape Greco - 7 tips

Nogle af Cape Grecos vartegn er:

1. Kamara Tou Korak

Dette er en af Cyperns mest spektakulære klippehvælvinger, hvor naturlige stenbroer over havet giver en smuk indramning og en speciel udsigt over havet.

2. Havgrotter

Hele kystlinjen fra Agia Napa til odden ved Cape Greco er kantet af grotter, den ene dybere inde i klipperne end den anden - nogle går mere end 70 meter ind under jorden. Smugglers caves og Palace caves hører til de mest spektakulære. Hvis havet er roligt og tidevandet lavt, er det muligt at gå eller svømme ind i mange af grotterne. Her er det også helt fantastisk at snorkle, og mange badebåde gør holdt her, så gæsterne kan dykke i det klare vand.

3. Monachus Monachus Arch

Denne klippeformation, formet som en hvælving over det krystalklare vand, bærer på sagnet om, at hvis man kysser hinanden på toppen af denne bro og ønsker sig noget, så vil ønsket gå i opfyldelse. Det er med andre ord ikke så underligt, at denne bro er mægtigt populær som fotosted for brudepar - sandsynligheden for at du ser et brudepar, der er ved at få taget et billede, er stor. I folkemunde går klippehvælvingen under navnet ”wedding bridge” eller ”love bridge”. Brudeparsfotografering eller ej, så er det værd at besøge denne naturlige bro alligevel, og den er ekstra smuk i solnedgang.

4. Agioi Anargyroi Chapel

En af de få bygninger i nationalparken er det lille hvide kapel med et hvælvet blåt tag, Anergyroi. Kapellet er dedikeret til to tvillingebrødre, som sagdes at kunne helbrede syge mennesker ved healing, og det gjorde de helt gratis. Også her er det sandsynligt, at du møder brudepar, der bliver fotograferet i den smukke kombination af hvid kirke, dramatiske klipper og smaragdgrønt vand. En lille trappe fører fra kapellet ned til vandet, og dér finder du en grotte, der historisk har fungeret som beskyttelse for fiskere, og hvor der siges at løbe helligt vand.

5. Konnos Beach

Områdets mest kendte strand og samtidig en af Cyperns allersmukkeste er Konnos Beach, der ligger i den nordlige del af nationalparken. Den er 200 meter lang og 25 meter bred og godt beskyttet mod vind og bølger. Du når let denne pittoreske strand i bil, på cykel eller til fods - måske via en af vandrestierne i området. På Konnos Beach kan du nyde det gyldne sand og klart turkisblåt vand, og der er godt med servicetilbud med alt fra solsenge til vandaktiviteter.

6. Cyclops Cave

En kort gåtur fra Konnos Beach finder du grotten Cyclops Cave. Det er en stor underjordisk grotte med 3-4 rum i grotten, spændende at udforske for store og små - og man kan også komme frem til grotten uden større anstrengelser, da gåturen fra stranden er let.

7. Monument of Peace

På en høj klippeafsats over havet ligger fredsmonumentet, der giver en ekstra dimension til det smukke udsigtssted.