Værd at vide om Curacao

 • Hovedstad

  Willemstad
 • Valuta

  Netherlands Antillean Guilder (ANG)
 • Sprog

  Hollandsk, engelsk, Papiamento
 • Befolkning

  161.000
 • Tidsforskel

  – 5 timer (vintertid)

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 80,-

1 liter vand
ca. 8,-

Priserne er omtrentlig og kan variere. Baseret på Willemstad.

Værd at vide

 • Sol og badning

  Curacao ligger i det sydlige Caribien, hvilket gør sol og badning optimal, med sommervejr hele året. Strande er der masser af, både på de sydlige dele omkring hovedstaden Willemstad, hvor Blue Bay ligger tæt på. Der er også flere strande i de nordvestlgie dele, eksempelvis ved Kliene Klip.

 • Lokal transport

  Der er et busnet på Curacao, men det er ganske begrænset. Selskabet der kører busserne hedder Autobus Bedrijf Curacao. De to større busholdepladser hedder Otrobanda og Punda. Begge ligger i Willemstad. De fleste busser kører hver eller hveranden time.

  Taxi anbefales frem for den noget begrænsede kollektivtrafik, hvis du vil spare tid og være mere fleksibel på øen. De er nemme at genkende da de har bogstaverne TX på sig. Både faste priser og taxmeter benyttes. Et gebyr tillægges hvis flere end fire skal køre i samme bil (5 personer: 25%, 6 personer 50%, 7 personer 75%, 8 personer100%) eller hvis det er før kl. 6.00 om morgenen eller efter kl. 23.00 om aftenen (så betales 25%).

  Cirkapriser pr. taxi/selskab:
  Fra lufthavnen til Jan Thiel – zone 3: ca. 480,-
  Fra lufthavnen til Piscadera – zone 8: ca. 240,-
  Fra lufthavnen til Otrobanda – zone 5: ca. 360,-
  Fra lufthavnen til Mambo Beach – (LionsDive, Kontiki, Solphin Suites) – zone 4: ca. 400,-

 • Bestil udlejningsbil

  Rejser du til Curacao kan du leje en udlejningsbil gennem os. I Curacao kommer du bedts omkring til fods, med bil, taxi eller lokalbus. En udlejningsbil anbefales til de dag, hvor du vil opleve andre dele af Curacao.

  Sådan lejer du bil i Curacao

 • Shopping

  Det største shoppingudvalg finder du i området Punda i hovedstaden Willemstad. Mange tøjbutikker med varieret udvalg, smykkebutikker og læderarbejder.

  Der er også supermarkeder der sælger alt fra smagfulde oste og delikatesser til traditionelle og lokale drikkevarer. Naturligvis også den typiske likør Blue Curacao, der er kendt verden over. I dette område findes også traditionelle træsko og blandt andet en berømt tobaksbutik, der sælger ægte cubanske cigarer.

 • Restauranter og forlystelser

  Efter en lang dag på stranden eller ved poolen, kan det være rart med noget at spise og drikke. Restauranterne og nattelivet har noget for enhver smag. Nyd livemusik på restauranter, terrasser eller strande. Eller hvorfor ikke besøge den lokale bar og kaste dig ud i en salsa. Du kan også prøve lykken i et af øens mange casinoer.

 • Vi anbefaler

  Det flydende marked i Willemstad er en shoppingsoplevelse du ikke må gå glip af. Her ligger småbådene tæt og tilbyder frisk frugt og grøntsager.

  Blue Bay, øens største strand, er det bedste sted for sol- og badeentusiaster. Det krystalklare vand gør stedet ideelt til dykning og snorkling.

  Med en bil eller taxi kan du tage en tur op nord på øen. Her ligger blandt andet stranden Kleine Knip, der også er perfekt til sol, badning, snorkling og dykning.

 • Adapter

  127/220 V. Adapter er nødvendig. En omformer kan også være nødvendig.

 • Indbyggertal

  Curacao er den største af ABC-øerne (Aruba, Bonaire, Curacao). Her bor 161.000 mennesker på et areal der er cirka halvt så stort som Madeira. 140.000 af dem bor i hovedstaden Willemstad,

 • Valuta og kreditkort

  Netherlands Antillean Guilder (ANG) eller (NAF). "Guilden" kaldes den på hollandsk og på det lokale sprog Papiamento siger man normalt "florin".

  De fleste hoteller, varehuse og restauranter accepterer kreditkort. I mindre butikker er det oftest kontanter der er gældende. Medbring gerne kontanter til drikkevarer og snacks.

  Der er hæveautomater (ATM) i Willemstad og i de mere tætbebyggede områder.

 • Rejse med handicap

  Curacao er en ø med varierede gader, fortove og natur. Her forekommer fortove med lave og høje kantsten. Mange strande og seværdigheder er ikke tilpasset til personer med funktionsbesvær, og fremkommeligheden kan være svær.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis der på hotellet er værelser, der er specielt tilpasset til personer med funktionsbesvær, findes der også information om disse.

 • Tidsforskel

  Seks timers tidsforskel mellem Danmark og Curacao.

  Landenummer: +599.

 • Transfertid

  Transfer tilbydes ikke.
  Fra lufthavnen med taxi til hotellerne ca. 15-30 minutter, afhængig af hotel.

 • Flyvetid

  Fra København til Curacao ca. 14 timer 30 min.