Værd at vide om Pomorie

 • Hovedstad

  Sofia
 • Valuta

  bulgarske leva (BGN)
 • Sprog

  Bulgarsk
 • Befolkning

  7 128 000
 • Tidsforskel

  +1 time

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 55,-

1 liter vand
ca. 8,-

Priseksempler fra Sunny Beach

Værd at vide

 • Flyvetid

  Din rejsetid er afhængig af, hvilket fly du vælger. Cirka 3 timer med direkte fly fra København.

 • Transfertid

  Beregnet transfertid ca. 15 min. Bestil bustransfer eller privat transfer. Når du foretager en bestilling kan du se hvilke alternativer der er mulige.

  Her kan du læse mere om transfer

 • Sol og badning

  På Pomorie-halvøen, hvor centrum og den gamle bydel ligger, er der en lavvandet sandstrand med solstole og parasoller samt en hel del cafeer og restauranter. I nærheden ligger Pomoriesøen med helsebringende mudder.

  Nord for Pomorie, cirka 5 km fra centrum, ved Wave Resort, ligger en lavvandet sandstrand med solsenge og parasoller, der er gratis for hotellets gæster. Her er ingen andre restauranter end dem på hotellerne.

  Den sydlige del af Pomorie, den nyere bydel, har en bred sandstrand med restauranter, vandsport samt parasoller og solsenge der kan lejes.

 • Oplev mere

  Sport og aktiviteter
  Du kan leje cykler i det centrale Pomorie og på de fleste hoteller. Blandt TUIs udflugter finder du off road-ture i Balkanbjergene.

  Seværdigheder
  Pomoriesøen med helsebringende mudder og et saltmuseum. Thermalbad og spacenter i den gamle bydel.
  Nessebar – den gamle by der er med på Unescos verdensarvsliste, ligger kun 20 km fra centrale Pomorie.
  Sozopol er en anden fin gammel by, 55 km fra Pomorie.
  Sunny Beach – Sortehavskystens forlystelsescentrum med shopping og natteliv, ligger ca. 23 km fra Pomorie.
  Burgas, Bulgariens fjerdestørste by, har gågader, shoppingscentre og storbystemning.
  I nærheden af Pomorie er der flere vingårde man kan besøge.

 • Bestil udlejningsbil

  Rejser du til Bulgarien kan du forudbestille en udlejningsbil gennem os. Sådan lejer du bil i Bulgarien.

 • Rejser med børn

  Pomorie er et børnevenligt rejsemål. Stranden er bred og lavvandet de fleste steder. Mange af familiehotellerne tilbyder børneaktiviteter. Bleer og babymad kan købes i det lille supermarked ved Sunset Resort og i centrum af Pomorie, men ikke på Wave Resort.

  Familieaktiviteter
  Vandparker: Aquapark Sunset Resort – vandpark åben juni til august, også for offentligheden, Aqua Paradise 10 km fra Pomorie.
  Shopping og forlystelser: Sunny Beach ca. 23 km fra Pomorie.
  Mini Zoo – 10 km, kamelpark – 10 km.

 • Shopping

  Pomorie har mange småbutikker der sælger strandting, t-shirts, badetøj, smykker og souvenirs. Nærmeste shoppingcenter ligger i Burgas.

 • Restauranter og forlystelser

  Udvalget af restauranter inde i byen Pomorie er stort, de fleste er åbne i højsæsonen: juni til midten af september. der er mange forskellige typer: Du kan spise bulgarsk, middelhavsinspireret, pizza, fast food og meget andet. Mange restauranter serverer lokale specialiteter med friskfanget fisk.

  Når det gælder forlystelsesliv er der ikke så meget i selve Pomorie. Ønsker du klubliv, barer og party, skal du tage til Sunny Beach, ca. 23 km fra Pomorie.

 • Prisniveau

  – Pizza på restaurant ca. 60,-
  – En øl (50 cl) på restaurant ca. 20-30,-
  _ Let frokost ca. 100,-
  – Enkel middag ca. 145,-
  – 1 liter vand i butik ca. 12,-
  – Sodavand (33 cl) i butik ca. 12,-

 • Indbyggertal

  I Pomorie er der ca. 14.000 indbyggere.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Trafikken er livlig i de større gader og visse steder er fortovene smalle og svært fremkommelige. Nær hotellerne Sunset Resort, Via Pontica og Wave Resort ligger den trafikerede store hovedvej mellem Burgas og Varna. Wave Resort ligger for sig selv, derfra kan du ikke gå til nogle byer. Fra hotellerne Sunset Resort og Via Pontica kan man gå ind til Pomorie.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis der på hotellet er værelser, der er specielt tilpasset til personer med funktionsbesvær, findes der også information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

  Valuta og kreditkort
  Bulgarien har leva (BGN) som valuta. I mange butikker og restauranter kan du også betale med euro, men da ofte til en dårligere vekselkurs. Vi anbefaler at du har vekslet til leva for småindkøb allerede inden rejsen.

  I større butikker og restauranter kan du betale med kort som MasterCard og Visa, men i småbutikker og taxier betales med kontanter.

  I det centrale og den gamle del af Pomorie er der banker og hæveautomater. De store hoteller har også hæveautomater. Bankerne er åbne man-fre kl. 9-17.

 • Pas og visum

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra Pomorie til lufthavnen i Burgas 10 km, til Sozopol 55 km, til Sunny Beach 23 km og til Nessebar 20 km.

  Lokal transport
  Lokalbusser en er god og billig måde til korte strækninger.
  Fra Hotell Wave Resort: ingen offentlige transportmidler. Hotellet har gratis busservice til Pomorie 4 gange/dag, med 2 timers ophold der.
  Fra hotellerne Sunset Resort, Via Pontica, Festa Pomorie: Lokalbus udenfor hotellerne til Burgas, Sunny Beach og Pomorie centrum. Prisen er 2-5 euro for en enkeltbillet.
  Fra Grand Hotel Pomorie - 500 m fra hotellet ligger busstationen med busser till Burgas, Sunny Beach og Pomorie centrum. Prisen er 2-5 euro for en enkeltbillet.

  Taxi kan fås fra hotellerne. De har ikke taxameter men faste priser, så aftal prisen på forhånd. Pomorie – Sunny Beach/Nessebar ca 175-240 kr enkeltrejse.