Værd at vide om Albanien

 • Hovedstad

  Tirana
 • Valuta

  Leke (ALL)
 • Befolkning

  ca. 2,9 millioner
 • Tidsforskel

  Ingen tidforskel

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 55,-

1 liter vand
ca. 4,-

Enkel middag
ca. 70-120,-

Priseksempler fra Saranda

Værd at vide

 • Transfertid

  Transfer t/r indgår i rejsens pris og gælder både bus mellem lufthavnen og havnen på Korfu, bådtur Korfu–Saranda og transport mellem havnen i Saranda og dit hotel.

  Fra Korfus lufthavn køres du med bus til havnen i Korfu by på cirka 10 minutter. Derfra tager du med en båd til havnen i Saranda. Turen tager mellem 40 min og 1,5 time afhængig af bådtypen (se herunder). I Saranda venter en bus der kører dig det korte stykke til dit hotel. Vær forberedt på, at det kan opstå ventetid i Korfus havn, da båden nogle gange afventer flere ankommende fly.

  Båden kan enten være en hurtiggående hydrofoil (ca. 40 min) eller en færge (1,5 time). Hvilken type er afhængig af flyankomst og sæson, og er altså ikke noget du selv kan påvirke.

 • Pas og visum

  Ambassadens telefonnummer er 33 91 79 79. Dit pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter indrejsedato. Visum er ikke påkrævet for nordiske statsborgere, så længe opholdet ikke overstiger 90 dage.

  Til gengæld kræver myndighederne, at du indsender dine pasoplysninger senest to døgn inden afrejsen. Desuden kræves en attest for børn under 18 år, der ikke rejser med begge sine forældre og/eller ikke har samme efternavn som dem.

  Læs mere under "Indrejsedokumenter" her på siden.

 • Indrejsedokumenter

  1. Pasoplysninger kræves for ALLE rejsende
  Myndighederne i Albanien ønsker indrejseinformation tilsendt på forhånd, for at alt skal gå smidigt og hurtigt ved grænsekontrollen. Oplysningerne udfylder du på Min side, og det skal være gjort senest to døgn før afrejse

  2. Attest kræves for VISSE mindreårige
  Børn under 18 år behøver ikke en særlig attest, hvis de rejser sammen med begge sine forældre og har samme efternavn som disse. Skulle det ikke være tilfældet, skal du medbringe en af nedenstående attester, for på forespørgsel at kunne fremvise dem i grænsekontrollen. Udskriv den attest du har brug for via nedenstående links.

  Hvis barnet rejser med andre end forældrene

  Hvis barn med to forældre rejser med den ene

  Hvis barnet kun har en forældre)

  Hvis barnet ikke har samme efternavn som forældrene (1)

  (1) Hvis den ene forælder har et andet efternavn end barnet, skal denne forælder udfylde attesten. Har begge forældre et andet efternavn end barnet, skal du udfylder hver sin attest.