Værd at vide om Albanien

 • Hovedstad

  Tirana
 • Valuta

  Leke (ALL)
 • Befolkning

  ca. 2,9 millioner
 • Tidsforskel

  Ingen tidforskel

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Pizza
ca. 55,-

1 liter vand
ca. 4,-

Enkel middag
ca. 70-120,-

Priseksempler fra Saranda

Værd at vide

 • Transfertid

  Transfer t/r indgår i rejsens pris og gælder både bus mellem lufthavnen og havnen på Korfu, bådtur Korfu–Saranda og transport mellem havnen i Saranda og dit hotel.

  Fra Korfus lufthavn køres du med bus til havnen i Korfu by på cirka 10 minutter. Derfra tager du med en båd til havnen i Saranda. Turen tager mellem 40 min og 1,5 time afhængig af bådtypen (se herunder). I Saranda venter en bus der kører dig det korte stykke til dit hotel. Vær forberedt på, at det kan opstå ventetid i Korfus havn, da båden nogle gange afventer flere ankommende fly.

  Båden kan enten være en hurtiggående hydrofoil (ca. 40 min) eller en færge (1,5 time). Hvilken type er afhængig af flyankomst og sæson, og er altså ikke noget du selv kan påvirke.

 • Pas og visum

  Da du passerer en landegrænse er der paskontrol både på Korfu og i Saranda både ved ankomst og hjemrejse. Hvis du rejser med børn under 18 år kræves ingen ekstra formaliteter, så længe barnet rejser med begge forældre og har samme efternavn som dem. Derimod skal en særlig attest udfyldes derhjemme og medbringes på rejsen, hvis (1) barnet kun rejser med den ene forælder, (2) barnet ikke har samme efternavn som forældrene eller (3) barnet rejser med andre voksende end forældrene.