Værd at vide om Saranda

 • Hovedstad

  Tirana
 • Valuta

  Lek (ALL)
 • Sprog

  Albansk
 • Befolkning

  ca. 41.700
 • Tidsforskel

  0 timer

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
ca. 70-100,-

1 liter vand
ca. 4,-

Gennemsnitspriser

Værd at vide

 • Flyvetid

  Cirka 3 timer fra København til Korfus lufthavn, hvorfra du fortsætter til Albanien med bus og båd (se under transfertid her ved siden af).

 • Transfertid

  Transfer t/r indgår i rejsens pris og gælder både bus mellem lufthavnen og havnen på Korfu, bådtur Korfu-Saranda og transport mellem havnen i Saranda og dit hotel.

  Sådan fungerer det
  Fra Korfu lufthavn køres du med bus til havnen i Korfu by på cirka 10 minutter. Derfra tager du med båd (mellem 40 minutter og 1,5 time, afhængig af bådtype, se herunder) til havnen i Saranda. Der venter en bus som kører dig det sidste korte stykke til dit hotel. Vær opmærksom på, at der kan opstå ventetid i Korfus havn, da båden nogle gange afventer flere ankommende fly.

  To forskellige bådtyper
  Båden kan enten være en hurtiggående hydrofoil (ca. 40 min) eller en færge (ca. 1,5 time). Hvilken det bliver er afhængig af flyankomst og sæson, og er altså ikke noget du selv kan påvirke.

  Paskontrol
  Da du passerer en landegrænse er der paskontrol både på Korfu og i Saranda ved ankomst og afrejse. Hvis du rejser med børn under 18 år, skal du udfylde en særlig formular.

 • Sol og badning

  Nær strandpromenaden og gågaden er der flere populære strande med serveringer og udlejning af solstole, spørg i hotelreceptionen hvilke der ligger nærmest. De fleste strande består af grus og rullesten, hvilket gør vandet indbydende klart.

  Strandene er ikke særlig lavvandede, ofte kan en voksen gå 5-10 meter ud i vandet før det bliver dybt. Leje af to solstole og en parasol koster normalt hvad der svarer til ca. 35,-/dag-

 • Oplev mere

  Ved flere af strandene tilbyder forskellige former for vandsport og der er også et dykkercenter og cykeludlejning.

  Med lokalbus, udlejningsbil eller taxi kan du på cirka 30 minutter komme til naborejsemålet Ksamili, der ligger smukt på en halvø med bølgende bakker, olivenlunde, fine strande og idylliske små øer lige udenfor.

  Andre spændende udflugtsmål, kun 15-45 minutter borte, er 1500-tals slottet Lekuresi, den naturlige vandkilde "Bule Eye" og de antikke ruiner i Butrint, der blandt andet takket være det velbevarede teater er kommet med på Unescos verdensarvsliste.

  I september hvert år er der filmfestival i Saranda – Dea Open Air International Film Festival.

 • Bestil udlejningsbil

  Rejse du til Saranda kan du forudbestille en udleningsbil gennem os i en eller flere dage.

  Sådan lejer du bil i Albanien.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra centrale Saranda til slottet Lekuresi 2 km (op ad stejlt bjerg), til naborejsemålet Ksamili 15 km, til den naturskønne kilde Blue Eye 23 km, til Butrints antikke ruiner 28 km, til den charmerende bjergby Gjirokaster 56 km og til Albaniens hovedstad Tirana 280 km.

  Lokal transport
  Lokalbus er en god og billig måde til kortere strækninger. For eksempel koster det ca. 15,- at tage til naborejsemålet Ksamili.

  Taxi er også billigt, det er nemmest at bestille den i hotelreceptionen. En taxi til slottet koster omkring 80,-, til Ksamili ca. 120, til Butrint ca. 160,- og til Gjirokaster ca. 280,-. Bilerne har ikke taxameter, så aftal prisen på forhånd.

 • Rejser med børn

  Saranda fungerer fint som rejsemål for familie, især hvis børnene er lidt større, men en vis overvågning kræves. Trafikken kan være tæt i de større gader, og strandene er ikke lavvandede. På strandpromenaden og gågaden nær marinaen er der fladt, men andre steder er bakkerne stejle. Nær havnen er der en legeplads. Større supermarkeder sælger bleer og babymad på dåse.

 • Shopping

  I Saranda er der ingen større shoppingcentre med mærkevarebutikker, men derimod masser af småbutikker, som sælger tasker, smykker, t-shirts og souvenirs. På "Farmer's Market" nær havnen finder du et spændende udvalg af lokaltproducerede delikatesser som ost, olivenolie, honning, frisk frugt og grøntsager.

 • Restauranter og forlystelser

  Der er masser af restauranter og barer i Saranda, den største koncentration ligger i områderne nær lystbådehavnen længst inde i bugten. Det albanske køkken er inspireret af såvel Balkan som Grækenland og Italien. Fisk og lokaltdyrkede grøntsager er basisingredienser sammen med smagfulde charcutterier.

  Området nærmest marinaen har også masser af barer, der henvender sig til et yngre publikum og nogle gange har livemusik. I udkanten af Saranda er der et par større natklubber, hvor man danser og morer sig til langt ud på natten, to eksempler er Mango Beach og Factory Club, der begge ligger ca. 5 km syd for centrum.

 • Prisniveau

  – Pizza på restaurant ca. 55,-
  – Øl (50 cl) på restaurant ca. 16,-
  – Let frokost ca. 55-80,-
  – Enkel middag ca. 70-100,-
  – 1 liter vand i butik ca. 4,-
  – Sodavand (33 cl) i butik ca. 6,-

 • Indbyggertal

  Der er cirka 41.700 fastboende i Saranda kommune. Hele Albanien har cirka 2,9 millioner indbyggere.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Trafikken er livlig i de større gader og nogle gange kan fortovene være smalle og sværtfremkommelige. Byen ligger for foden af et bjerg, hvilket medfører mange bakker.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis der på hotellet er værelser, der er specielt tilpasset til personer med funktionsbesvær, findes der også information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

  Valuta og kreditkort
  Albanien har leke (ALL) som valuta. I mange butikker og restauranter kan man også betale med euro, men da ofte til en dårligere kurs, så vi anbefaler at du veksler lidt valuta inden rejsen.

  I større butikker og restauranter kan du betale med kreditkort som Mastercrad og Visa, men i småbutikker og taxier kan du kun bruge kontanter.

  I det centrale Saranda er der et par banker og en halv snes hæveautomater, spørg i hotelreceptionen efter den nærmeste.

  Pas- og visumregler
  Læs om pas- og visumregler her

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca. 23/4–23/5 2020, faster mange muslimer fra solopgang til solnedgang. Visse butikker kan have ændrede åbningstider under Ramadan. Fastemåneden afsluttes med en stor fest, der varer i tre dage.

 • Pas og visum

  Ambassadens telefonnummer er 33 91 79 79. Dit pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter indrejsedato. Visum er ikke påkrævet for nordiske statsborgere, så længe opholdet ikke overstiger 90 dage.

  Til gengæld kræver myndighederne, at du indsender dine pasoplysninger senest to døgn inden afrejsen. Desuden kræves en attest for børn under 18 år, der ikke rejser med begge sine forældre og/eller ikke har samme efternavn som dem.

  Læs mere på vores faktaside om Albanien. Der finder du et link til webformularen for pasoplysninger og kan om nødvendigt udskrive attester til mindreårige.