Værd at vide om Durres riviera

 • Hovedstad

  Tirana
 • Valuta

  Lek (ALL)
 • Befolkning

  250.000
 • Tidsforskel

  Ingen

Pas og visum

Læs om pas- og visumregler her

Rejsevejledninger

Udenrigsministeriets rejsevejledninger, råd og oplysninger

Vaccinationer

Spørg din læge eller gå ind på www.sikkerrejse.dk for evt. anbefalinger.


Enkel middag
40-65,-

Let frokost
30-40,-

1 liter vand
ca. 3,-

Priseksempler fra Durres

Værd at vide

 • Flyvetid

  Cirka 3 timer fra København til Tiranas lufthavn.

 • Transfertid

  Fra TIranas lufthavn til hotellerne på Durres riviera ca. 30-60 minutter.

 • Sol og badning

  Durres riviera er en kilometerlang sandstrand der er bred og lavvandet. Stranden løber fra byen Durres cirka ti kilometer sydpå langs områderne Golem og Querret, der er vokset sammen via en række hoteller langs kysten. Næsten alle hoteller langs Durres riviera har privat strand med solstole og parasoller, og ved de fleste hoteller er der en strandpromenade.

 • Oplev mere

  Ved mange af strandene langs Durres riviera kan du prøve vandsport eller leje cykel. Der er flere dykkercentre langs kysstrækningen udenfor Durres.

  Durres er Albaniens andenstørste by med seværdigheder som et amfiteater, et arkæologisk museum, et slot fra 400-tallet og en gammel bydel. Bor du ved et af hotellerne i Golem eller Querres er det nemt at tage lokalbussen ind til Durres.

  Kruja er en charmerende by lige duenfor Durres med et håndarbejdsmarked, der er placeret i gamle bygninger fra middelalderen.

  Berat, også kaldt "byen med de tusinde vinduer", er en af Unescos verdensarve. Byen består af charmerende hvide huse, der klamrer sig fast til bjergskråningerne. Højst oppe troner en tusinde år gammel muromkranset by. Berat ligger cirka halvanden time med bil fra Durres.

  Tirana, Albaniens hovedstad 40 km fra Durres, er på stærk fremmarch blandt trendy (uopdagede) europæiske byer. Bazaren, det hotte forlystelsesliv og den kunstige sø midt i byen er nogle af vore tips til ting du kan opleve i Tirana.

 • Bestil udlejningsbil

  Rejser du til Durres riviera kan du forudbestille en udlejningsbil i en eller flere dage gennem os.
  Sådan lejer du bil i Albanien.

 • Lokal transport

  Afstande
  Fra byen Durres til lufthavnen ca. 40-60 km, til Tirana 40 km.

  Transport
  Lokalbusser er en god og billg måde til kortere strækninger. Taxi er også billigt. Bed receptionen om at bestille en taxi, de har ikke taxameter, så aftalt prisen på forhånd.

 • Rejser med børn

  Durres riviera er et børnevenligt rejsemål. Stranden er lavvandet de fleste steder langs Durres riviera. Dog kan trafikken være hektisk i de større gader. Udenfor de fleste hoteller i Querret og Golem er der en strandpromenade som er perfekt til gåture. De større supermarkeder sælger bleer og babymad på dåse. Vær opmærksom på, at børn under 18 år der ikke rejser med begge sine forældre, skal have en indrejseattest, se Vigtig information.

 • Shopping

  Durres er Albaniens andenstørste by og har mange butikker, shoppingcenter og restauranter. Men også markeder med lokalproducerede delikatesser og frisk frugt. Langs strandpromenaden ved hotellerne i Golem og Querret ligger der småbutikker som sælger strandting, t-shirts, badetøj, smykker og soivenirs.

 • Restauranter og forlystelser

  Der er et stort udvalg af restauranter i Durres. Her findes alt fra internationale fast food-kæder til det traditionelle balkankøkken. Langs strandpromenaden ved Durres riviera ligger der en hel del restauranter. Det albanske køkken er en blanding af smagsvarianter fra Italien, Tyrkiet og Balkan. Fisk og lokaldyrkede grøntsager er basisingredienser sammen med smagfulde charcuterier.

  Forlystelseslivet langs Durres ririvera finder du inde i byen men også langs strandpromenaden sydpå.

 • Prisniveau

  Let frokost ca. 30-40,-
  Enkel middag ca. 40-65,-
  Pizza på restaurant ca. 45,-
  1 liter vand i butik ca. 3,-
  Sodavand (33 cl) i butik ca. 5,-
  Øl (50 cl) på restaurant ca. 8,-

 • Indbyggertal

  I Durres kommune bor der 250.000 personer. Hele Albanien har cirka 2,9 millioner indbyggere.

 • Adapter

  220 V. Adapter er ikke nødvendig.

 • Rejse med handicap

  Trafikken er livlig i de større gader og nogle gange kan fortovene være smalle og sværtfremkommelige. Langs store dele af kysten er der en strandpromenade.

  På de respektive hotelsider finder du information om hotellets faciliteter og værelser under fanebladet "Hotelfakta". Hvis der på hotellet er værelser, der er specielt tilpasset til personer med funktionsbesvær, findes der også information om disse.

 • Vigtig information

  Ind- og udcheckning
  Her kan du læse om ind- og udcheckningsregler på hotellerne.

  Valuta og kreditkort
  Albaniens valuta hedder leke (ALL). I mange butikker og restauranter kan man også betale med euro, men da ofte til en mindre fordelagtig vekselkurs, så det er en god idé, at have vekslet til leke til småkøb i løbet af rejsen.

  I større butikker og restauranter kan du betale med kreditkort som MasterCard og Visa, men i småbutikker og taxier benyttes kontanter.

  I det centrale Durres er der banker og hæveautomater, spørg i hotelreceptionen efter den nærmeste.

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca. 23/4–23/5 2020, faster mange muslimer fra solopgang til solnedgang. Visse butikker kan have ændrede åbningstider under Ramadan. Fastemåneden afsluttes med en store fest der varer i tre dage.

 • Pas og visum

  Ambassadens telefonnummer er 33 91 79 79. Dit pas skal være gyldigt mindst tre måneder efter indrejsedato. Visum er ikke påkrævet for nordiske statsborgere så længe opholdet er under 90 dage.

  Til gengæld kræver myndighederne at du indsender dine pasoplysninger senest to døgn før afrejse. Desuden skal du bruge en attest til børn under 18 år, der ikke rejser med begge sine forældre og/eller ikke har samme efternavn som den.

  Læs mere på vores faktaside om Albaninen. Der finder du et link til webformularen for pasoplysninger, og kan ved behov udskirver en attest til mindreårige.