På krydstogtskibet

TUI har 13 krydstogtskibe under de 3 varemærker TUI Cruises, Hapag-Lloyd Cruises og Thomson Cruises.

Nogle af de største, miljømæssige udfordringer for krydstogtverden er udslip af partikler, der forårsager luftforurening - især CO2, svovl og kvælstoffer. Vi arbejder kontinuerligt på at forbedre miljøpåvirkningen fra vores eksisterende skibe og på at investere i mere brændstofeffektive skibe

På alle TUI’s krydstogtskibe arbejder man entydigt med miljøstyringssystemet IS0 14001

I 2014 og 2015 lancerede TUI Cruises skibene "Mein Schiff 3" og "Mein Schiff 4" som er mere energieffektive end sammenlignelige, ældre skibe.
Smarte energistyringssystemer, mere effektiv air-conditioning, innovativ lysstyring og anvendelse af spild-varme fra motorer til opvarmning bidrager til et mindsket udslip. Takket være avanceret udstyr og selektiv, katalytisk reduktion, reducerer man udledningen af svovl betragteligt.

Skibene i Hapag Lloyd Cruises er alle udstyrede med moderne teknik. Bl.a. findes der et afsaltningssystem, som kan lave havvand om til drikkevand og et system, der kan lave biologisk rensning af spildevand. Man anvender også varmen fra motorerne til at opvarme kold luft.

Thomson Cruises arbejder også med at forbedre sine operative rutiner så brændstofforbruget mindskes. Bl.a. ved at optimere hastigheden og belastningen af motorerne, så der opnås minimalt brændstofforbrug.

Vidste du at...

...Krydstogtskibet MS EUROPA i 2013 blev en del af Hapag-Lloyd- Cruises og var det første krydstogtskib, som fik Energy Efficiency Design Index (EEDI) certificering af DNV-GL (et internationalt certificeringsorgan). En EEDI-certificering indebærer, at skibet er designet fra begyndelsen til at være mere brændstofeffektivt. Indekset ændres og kravene stiger med tiden for at sikre, at skibe, der tages ud af driften, bliver erstattet med mere brændstofeffektive skibe.