På flyet

Global opvarmning og ekstreme vejrforhold er i 2017 blevet kåret som de risici, der har størst påvirkning og sandsynlighed for at ske En overbelastning af vores øko-system er en reel trussel mod vores overlevelse.

Af TUI Groups samlede CO2-udslip, står vores fly for ca. 82%. Selvom de nordiske TUI fly fra 2013-2015 minskede deres forbrug af brændstof med ca. 4% pr. passager-kilometer, fokuserer vi stadig på at modernisere og sikre en brændstoføkonomisk flåde af fly.

Boeing 787 Dreamliner

TUI Group har Europas største flåde af Boeing 787 Dreamliners. Dreamlineren er Boeings mest moderne passagerfly med både et lavere brændstofforbrug og støjniveau end sammenlignelige flymodeller.

Winglets

På nuværende tidspunkt har alle vores nordiske fly de såkaldte winglets, der kan spare op til 5 % af brændstoffet. TUI var de første i Europa til at indføre de nyskabende split-scimitar winglets, der giver en ekstra 2 % besparelse. På en flyvning fra Stockholm til Kap Verde kan sådan en lille anordning være med til at spare lige under 1 ton brændstof.

757 ecoDemonstrator samarbejde med Boeing

For at gøre endnu mere for fremtiden, har TUI, i samarbejde med NASA og Boeing, gennemført et videnskabeligt projekt, hvor de vha. testflyvninger med et Boeing 757 har forsøgt at mindske støj og CO2-udslip.

Se mere om projektet her: 757 ecoDemonstrator

Andre eksempler på aktiviteter for at minske påvirkningen af miljøet:

  • Driftsmæssige forbedringer som motorbesparelse på lufthavnspladsen og optimering af ruteplanlægningen
  • Reduktion af vægt ombord gennem lettere madvogne, lettere sæder og mindre gods ombord
  • Forbedret overflademaling og forsegling til forbedring af aerodynamikken