Krydstogt og bæredygtighed

Bæredygtighed er vigtigt for os hos TUI, og vi arbejder hårdt for at mindske udslip i hele vores virksomhed, inklusiv vores krydstogter. Derfor vælger vi også partnere, som arbejder aktivt med bæredygtighed.

Rederierne investerer for eksempel i nye skibe, som drives af flydende naturgas (LNG), hvilket sænker udslippet væsentligt sammenlignet med oliedrift.

De renser spildevandet ombord og et afsaltningssystem anvendes til at forvandle havvand til drikkevand, hvilket gør, at man ikke behøver laste store mængder vand fra land. Kondensvand fra aircondition kan ligeledes anvendes til eksempelvis rengøring o.lign.

Affaldssortering er et andet vigtigt emne. Affaldet sorteres og bliver aflastet, når skibet lægger til land. Samtidig mindskes affaldsmængden, især engangsartikler af plastik.

Ved at måle energiforbruget kan man identificere, hvordan energieffektiviteten kan forbedres, og genanvendelse af spildvarme fra motorerne er andre eksempler på bæredygtighedsinitiativer, ligesom muligheden for at låne cykler til at udforske rejsemålene på egen hånd.