Udforsk det vietnamesiske køkken

Vietnam er et rigtigt madmekka og det perfekte rejsemål for dig, som vil opleve et land gennem dets lokale køkken. Deltag i et madlavningskursus fyldt med sprudlende farver og fantastiske smage og lær nogle af landets mest berømte specialiteter at kende.

Findes der noget bedre end at lære et nyt land at kende ved at gå op opdagelse i dets madtraditioner? Vietnam har et af Asiens sundeste køkkener. Frisk og farverig med smag af chili, lime, fiskesauce, krydderurter og grøntsager er de mest markante kendetegn for dette køkken.

Til forskel fra Thailand så er maden ikke så stærk. Så du kan roligt smage dig igennem de lokale markeder og menuer uden at skulle bekymre dig om brænde smagsløgene helt af. Kaffen er derimod både stærk og sød. I den sydlige del af Vietnam serveres den ofte som is-kaffe med kondenseret mælk. En forfriskende drink, som passer rigtigt godt til det tropiske klima.

Madlavningskursus i Vietnam
Vi anbefaler, at du tager et madlavningskursus, når du besøger Vietnam.

En anden vietnamesisk klassiker, du ikke må misse, er pho (udtales foh). Den ikoniske nudelsuppe spises både til morgenmad såvel som aftensmad, og den består traditionelt af glasnudler, kyllinge- eller svinekød, bouillon, krydderurter og så meget eller lidt chili, som du nu kan klare. Hvis du får chancen, så prøv pho på en lille gaderestaurant for en autentisk vietnamesisk oplevelse.

Madlavningskursus i Vietnam

At tage et madlavningskursus er en spændende måde at lære det lokale køkken at kende på. La Veranda Resort på Phu Quoc er et af mange hoteller, som tilbyder dette som aktivitet.
Inden vi går i gang med madlavningen, følger vi med kokken på en tur til det lokale marked. Og det er virkelig det helt lokale marked, hvor der hverken tages hensyn til sarte næser eller eventuelle forbehold mod dyrehoveder med øjne og det hele, der hænger fremme i solen.
Grøntsager og krydderurter i alverdens farver og former ligger side om side med fisk- og skalddyr, som hentes direkte fra fiskebådene bare nogle hundrede meter herfra. Her kan du handle direkte fra knallerten, som de lokale flot manøvrerer rundt gennem de smalle gader mellem salgsboderne.

Madmarked i Vietnam
At gå igennem et madmarked i Vietnam er en stor oplevelse.

Tilbage på La Veranda Resort tager vi kokkehuerne på og bliver præsenteret for råvarerne, som skal forvandles til nogle af de mest velkendte retter fra det vietnamesiske køkken. Menuen står på friske forårsruller, vietnamesiske crêpes med skalddyr og karamelliserede kæmperejer med chili. Alle hjælper til, og vi får selvfølgelig lov til at nyde hver og en af retterne i skyggen under palmerne med udsigt over det vidtrækkende, blå hav.

Vietnamesisk mad
Den vietnamesiske mad er en eksplosion af både farver og smage.

Vietnam for foodies

Hvis du er en ”foodie” med interesse for lokale madtraditioner og råvarer, så bør du besøge nogle af øens peberplantager. Phu Quoc er berømt for sin peber, som dyrkes på små plantager over hele øen. Her produceres til og med fiskesauce af høj kvalitet. Hvis du er heldig, kan du finde den i specialbutikker hjemme i Danmark. Et besøg på en fiskesaucefabrik er dog ikke at anbefale for dem med en sart lugtesans.

Fiskesaucen, som produceres her, består af ansjoser og salt, som får lov til at fermentere i store kar i helt op til et år. Du kan måske forestille dig, hvordan det lugter…

På Phu Quoc Bee Farm i nord mødes du derimod af duften fra søde frugttræer, buske og en gårdhave med medicinske urter. I den vilde have dyrkes blandt andet passionsfrugt, ananas, litchi, rambutan, te og kaffe. Her findes til og med en lille, afskåret plads til yoga. I caféen kan du bestille en friskpresset juice og andre lokale specialiteter, og du kan købe lokalproduceret honning fra de mange bier i området.

Lignende indlæg

Hoteller på Mallorca, hvor All Inclusive indgår

At lede efter en restaurant på tom mave er aldrig sjovt. At gå fra det ene sted til det andet og bare vide, at der ikke er noget for alle i familien. Energien daler og humæret gør lige så. Vælg istedet et hotel, hvor All Inclusive indgår i prisen, og gå til et allerede dækket bord til både morgenmad, frokost og aftensmad.
Freyja Freyja

Påskeweekend i Europa – 5 perfekte rejsemål

Hagl, sne og slud, fem minutters sol stærkt efterfulgt af regnbyger og piskende vind... Forlad aprilvejret og tag en weekendtur eller en miniferie til storby i påsken. Hvis du flyver bare et par timer sydpå, kan du nemlig tyvstarte foråret og opleve lokale påsketraditioner. Vi giver dig her 5 tips til vidunderlige weekendture og miniferier i påsken.
Freyja Freyja

Tenerife for hele familien

I de kolde og blæsende vintermåneder vælger mange danske familier at tanke op på D-vitaminkontoen med en tur til de kanariske øer. Tenerife er et populært valg – især på grund af den smukke grønne natur og ikke mindst den kæmpe vulkan, Teide, i centrum af øen. Udover de lune og milde dage byder øen på mange oplevelser for hele familien. Vi har samlet nogle af de allerbedste lige her.
Stine Sørensen Stine Sørensen

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen