Udforsk det vietnamesiske køkken

2018-08-22
Stine Sørensen
Vietnam er et rigtigt madmekka og det perfekte rejsemål for dig, som vil opleve et land gennem dets lokale køkken. Deltag i et madlavningskursus fyldt med sprudlende farver og fantastiske smage og lær nogle af landets mest berømte specialiteter at kende.

Findes der noget bedre end at lære et nyt land at kende ved at gå op opdagelse i dets madtraditioner? Vietnam har et af Asiens sundeste køkkener. Frisk og farverig med smag af chili, lime, fiskesauce, krydderurter og grøntsager er de mest markante kendetegn for dette køkken.
Til forskel fra Thailand så er maden ikke så stræk. Så du kan roligt smage dig igennem de lokale markeder og menuer uden at skulle bekymre dig om brænde smagsløgene helt af. Kaffen er derimod både stræk og sød. I den sydlige del af Vietnam serveres den ofte som is-kaffe med kondenseret mælk. En forfriskende drink, som passer rigtigt godt til det tropiske klima.

Vi anbefaler, at du tager et madlavningskursus, når du besøger Vietnam.

En anden vietnamesisk klassiker, du ikke må misse, er pho (udtales foh). Den ikoniske nudelsuppe spises både til morgenmad såvel som aftensmad, og den består traditionelt af glasnudler, kyllinge- eller svinekød, bouillon, krydderurter og så meget eller lidt chili, som du nu kan klare. Hvis du får chancen, så prøv pho på en lille gaderestaurant for en autentisk vietnamesisk oplevelse.

Madlavningskursus i Vietnam

At tage et madlavningskursus er en spændende måde at lære det lokale køkken at kende på. La Veranda Resort på Phu Quoc er et af mange hoteller, som tilbyder dette som aktivitet.
Inden vi går i gang med madlavningen, følger vi med kokken på en tur til det lokale marked. Og det er virkelig det helt lokale marked, hvor der hverken tages hensyn til sarte næser eller eventuelle forbehold mod dyrehoveder med øjne og det hele, der hænger fremme i solen.
Grøntsager og krydderurter i alverdens farver og former ligger side om side med fisk- og skalddyr, som hentes direkte fra fiskebådene bare nogle hundrede meter herfra. Her kan du handle direkte fra knallerten, som de lokale flot manøvrerer rundt gennem de smalle gader mellem salgsboderne.

Rejs med TUI til Vietnam
At gå igennem et madmarked i Vietnam er en stor oplevelse.

Tilbage på La Veranda Resort tager vi kokkehuerne på og bliver præsenteret for råvarerne, som skal forvandles til nogle af de mest velkendte retter fra det vietnamesiske køkken. Menuen står på friske forårsruller, vietnamesiske crêpes med skalddyr og karamelliserede kæmperejer med chili. Alle hjælper til, og vi får selvfølgelig lov til at nyde hver og en af retterne i skyggen under palmerne med udsigt over det vidtrækkende, blå hav.

Rejs med TUI til Vietnam
Den vietnamesiske mad er en eksplosion af både farver og smage.

Vietnam for foodies

Hvis du er en ”foodie” med interesse for lokale madtraditioner og råvarer, så bør du besøge nogle af øens peberplantager. Phu Quoc er berømt for sin peber, som dyrkes på små plantager over hele øen. Her produceres til og med fiskesauce af høj kvalitet. Hvis du er heldig, kan du finde den i specialbutikker hjemme i Danmark. Et besøg på en fiskesaucefabrik er dog ikke at anbefale for dem med en sart lugtesans.
Fiskesaucen, som produceres her, består af ansjoser og salt, som får lov til at fermentere i store kar i helt op til et år. Du kan måske forestille dig, hvordan det lugter…
På Phu Quoc Bee Farm i nord mødes du derimod af duften fra søde frugttræer, buske og en gårdhave med medicinske urter. I den vilde have dyrkes blandt andet passionsfrugt, ananas, litchi, rambutan, te og kaffe. Her findes til og med en lille, afskåret plads til yoga. I caféen kan du bestille en friskpresset juice og andre lokale specialiteter, og du kan købe lokalproduceret honning fra de mange bier i området.

Lignende indlæg

Hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurtdressing, brød, trækulsgrillet kød... Det cypriotiske køkken henter sin inspiration fra hele Middelhavet og fra Mellemøsten. Forestil dig at kunne fråse i disse lækkerier uden at skulle tænke på, hvad det koster. Her har vi udvalgt fem forskellige hoteller på Cypern, hvor All Inclusive indgår!
Sissi Sissi 2019-05-21

De bedste oplevelser i Egypten

Egypten blandt de feriedestinationer hvor du får mest for pengene, og det er ovenikøbet et ret solsikkert valg i vinterhalvåret. Her finder du elegante resorthoteller og lange, gyldne strande, men også meget mere end det! Vi tipser om alt det, du kan opleve i Egypten – fra shopping i basarerne til snorkling i det røde hav og ikke mindst en tidsrejse tilbage til faraoernes gravkamre, sfinxer og hieroglyffer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-11-29

Her finder du de bedste julemarkeder

Rejs udenlands og oplev de magiske julemarkeder. Nyd din glögg og spis dine brunkager mens du slentrer rundt på lokale markeder, og køber dine julegaver. Mangler du inspiration til, hvor du skal rejse hen for at få følelsen af at være med i den bedste julefilm? Vi guider dig, når valget mellem velkendte London og hyggelige Wien bliver en realitet.
Laura Laura 2018-11-13

Familieferie i Thailand – udflugter, hvor børnene kan være med

Der er mange grunde til at vælge Thailand, når man rejser med børn: Klimaet, den imødekommende befolkning og de oplevelser, I her kan få sammen, er blot nogle af dem. Og der er rigtigt meget at se og opleve i Thailand, men det kan ind imellem være svært at finde nogle udflugter, hvor også de mindste kan være med.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2018-09-27