Udforsk det vietnamesiske køkken

2018-08-22
Stine Sørensen
Vietnam er et rigtigt madmekka og det perfekte rejsemål for dig, som vil opleve et land gennem dets lokale køkken. Deltag i et madlavningskursus fyldt med sprudlende farver og fantastiske smage og lær nogle af landets mest berømte specialiteter at kende.

Findes der noget bedre end at lære et nyt land at kende ved at gå op opdagelse i dets madtraditioner? Vietnam har et af Asiens sundeste køkkener. Frisk og farverig med smag af chili, lime, fiskesauce, krydderurter og grøntsager er de mest markante kendetegn for dette køkken.
Til forskel fra Thailand så er maden ikke så stræk. Så du kan roligt smage dig igennem de lokale markeder og menuer uden at skulle bekymre dig om brænde smagsløgene helt af. Kaffen er derimod både stræk og sød. I den sydlige del af Vietnam serveres den ofte som is-kaffe med kondenseret mælk. En forfriskende drink, som passer rigtigt godt til det tropiske klima.

Vi anbefaler, at du tager et madlavningskursus, når du besøger Vietnam.

En anden vietnamesisk klassiker, du ikke må misse, er pho (udtales foh). Den ikoniske nudelsuppe spises både til morgenmad såvel som aftensmad, og den består traditionelt af glasnudler, kyllinge- eller svinekød, bouillon, krydderurter og så meget eller lidt chili, som du nu kan klare. Hvis du får chancen, så prøv pho på en lille gaderestaurant for en autentisk vietnamesisk oplevelse.

Madlavningskursus i Vietnam

At tage et madlavningskursus er en spændende måde at lære det lokale køkken at kende på. La Veranda Resort på Phu Quoc er et af mange hoteller, som tilbyder dette som aktivitet.
Inden vi går i gang med madlavningen, følger vi med kokken på en tur til det lokale marked. Og det er virkelig det helt lokale marked, hvor der hverken tages hensyn til sarte næser eller eventuelle forbehold mod dyrehoveder med øjne og det hele, der hænger fremme i solen.
Grøntsager og krydderurter i alverdens farver og former ligger side om side med fisk- og skalddyr, som hentes direkte fra fiskebådene bare nogle hundrede meter herfra. Her kan du handle direkte fra knallerten, som de lokale flot manøvrerer rundt gennem de smalle gader mellem salgsboderne.

Rejs med TUI til Vietnam
At gå igennem et madmarked i Vietnam er en stor oplevelse.

Tilbage på La Veranda Resort tager vi kokkehuerne på og bliver præsenteret for råvarerne, som skal forvandles til nogle af de mest velkendte retter fra det vietnamesiske køkken. Menuen står på friske forårsruller, vietnamesiske crêpes med skalddyr og karamelliserede kæmperejer med chili. Alle hjælper til, og vi får selvfølgelig lov til at nyde hver og en af retterne i skyggen under palmerne med udsigt over det vidtrækkende, blå hav.

Rejs med TUI til Vietnam
Den vietnamesiske mad er en eksplosion af både farver og smage.

Vietnam for foodies

Hvis du er en ”foodie” med interesse for lokale madtraditioner og råvarer, så bør du besøge nogle af øens peberplantager. Phu Quoc er berømt for sin peber, som dyrkes på små plantager over hele øen. Her produceres til og med fiskesauce af høj kvalitet. Hvis du er heldig, kan du finde den i specialbutikker hjemme i Danmark. Et besøg på en fiskesaucefabrik er dog ikke at anbefale for dem med en sart lugtesans.
Fiskesaucen, som produceres her, består af ansjoser og salt, som får lov til at fermentere i store kar i helt op til et år. Du kan måske forestille dig, hvordan det lugter…
På Phu Quoc Bee Farm i nord mødes du derimod af duften fra søde frugttræer, buske og en gårdhave med medicinske urter. I den vilde have dyrkes blandt andet passionsfrugt, ananas, litchi, rambutan, te og kaffe. Her findes til og med en lille, afskåret plads til yoga. I caféen kan du bestille en friskpresset juice og andre lokale specialiteter, og du kan købe lokalproduceret honning fra de mange bier i området.

Lignende indlæg

10 tips til seværdigheder i Athen

Athen er et af de hotteste weekend-rejsemål lige nu. Her er listen med alt, hvad du skal lave på din tur til Grækenlands hovedstad og lidt til. Læs vores tips til byen, og hvad du ikke må misse på din rejse.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-13

Citronhajer på Kap Verde

De krogede tænder og den skarpe lugtesans gør citronhajen til en af havets mest effektive kødædere. Solo-jægeren har fået sit navn efter sin gule farve. Mens dens syn svigter, finder de bytte gennem ampuller, der registrer elektriske felter. Mennesket syn er som bekendt godt i dagslys – i hvert fald så godt at du nemt kan få øje på disse fantastiske skabninger i det krystalklare vand, der omgiver Kap Verde øerne.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-07-12

Udflugter på historiske Samos

Samos er en ø, der har noget for alle - afslappende byer, herlige strande og grønne skove. Øens rige historie gør, at den er fuldspækket med historiske spor. Øen har været knudepunkt mellem forskellige kulturer og religioner og mange afgørende hændelser gennem tiden. Det giver mulighed for nogle fantastiske oplevelser - du skal bare vide, hvor du finder dem. Vi hjælper gerne og lister her de bedste udflugter på Samos.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-13

De 5 bedste udflugter på de græske øer

Grækenlands øverden har utroligt meget at byde på. Som om klimaet, maden og stemningen ikke var nok, så findes der udflugter og aktiviteter, der passer til historienørder såvel som strandfotografer og eventyrere. Her følger fem af vores rejsendes favoritudflugter i den græske øverden.
Laura Laura 2019-06-04