Inspiration
Tenerifes gader fyldes med fisk og havfruer

Tenerifes gader fyldes med fisk og havfruer

2018-12-04

Flere hundredtusinde besøgende vil til foråret iklæde sig farverige kostymer og glitrende pailletter, når Tenerifes hovedstad, Santa Cruz, igen lægger gader til verdens andets største karneval. Årets festival bliver med garanti en våd fornøjelse for de mange gæster. Temaet er nemlig ”Det dybe hav”.

Brasilianske sambarytmer, farverige kostymer og store paradevogne vil normalt sende tankerne til det sydamerikanske Rio de Janeiro. Men den kanariske ø, Tenerife, er faktisk hjem for verdens andet største karneval. Under den milde forårssol, danser glade turister og lokale rundt i den kæmpe parade, der går gennem Santa Cruz’ gader. ”The deep sea” er tema for karnevallet 2019, så mon ikke paradevognene denne gang bliver pyntet med både tang, havmænd- og fruer.

Inden paraden kan turnere gennem gader, skal der selvfølgelig vælges en dronning. Kandidaterne dyster på den 1.200 kvadratmeter store scene, hvor de bærer fantastiske kostymer – flere af dem er en tung byrde og vejer mange kilo. Når dronningen er valgt er karnevallet klar til at starte.

Det kræver en stræk kvinde at blive valgt til dronning for karnevallet - nogle kostymer vejer lige så meget, som kvinden, der bærer dem.

De næste par dage overgiver hele byen sig til musik, dans, optrædener og konfetti og det hele kulminerer i hovedparaden den 5. marts 2019. Det er en kæmpe oplevelse at se den flotte og timevis lange parade bevæge sig gennem byen – og selvfølgelig en uforglemmelig oplevelse for dem, der ikke kun ser på, men danser med.

Ofringen af sardinen

En af karnevallets ældste traditioner kan opleves dagen efter paraden – nemlig ”entierro del sardino” eller ofringen af sardinen. Man skulle tro, at sardinen havde noget med årets havtema at gøre, men faktisk er det hvert år en kæmpe papir-sardin, som brændes til ofring for de kommende fester.

Der serveres masser af lækker street food i dagene under karnevallet. Prøv friskstegte, lune churros drysset med sukker.

Hele øen fester videre

Hvis du ikke bor i Santa Cruz under festlighederne, så fortvivl ej. Der går dagligt lokalebusser til hovedstaden fra de mest populære ressorts som Los Cristianos og Playa de las Americas.

Rejser du med mindre børn, eller foretrækker du bare at opleve feste i en lidt mindre skala, så skal du vente til senere i marts. Karnevallet rejser nemlig rundt til øens største byer. Her opstilles et tivoli til børnene, telte, scener og flere madboder med lækker street food og churros (spanskrør). Derudover har hver by sin egen parade – og selvom de ikke kan måle sig med Santa Cruz’ i størrelse, er det med garanti både sjovt og festligt at opleve.

Vigtige datoer for karnevallet

Onsdag den 27. februar 2019 – Valg af dronning
Fredag den 1. marts 2019 – Åbningsparade
Tirsdag den 5. marts 2019 – Hovedparaden
Onsdag den 6. marts 2019 – Ofring af sardinen
Lørdag den 9. marts 2019 – Parade i Puerto de la Cruz*
Søndag den 17. marts 2019 – Parade i Los Gigantes
Søndag den 31. marts 2019 – Parade i Los Cristianos

Find det officielle program her.

*Temaet for karnevallet 2019 i Puerto de la Cruz er rummet (Space).

Karnevallet er grund nok til at rejse til Tenerife i foråret. Men mangler du lidt flere argumenter til at overbevise hele familien, så læs vores bedste ferietips til vulkanøen Tenerife lige her.