2018-12-04

Tenerifes gader fyldes med fisk og havfruer

Flere hundredtusinde besøgende vil til foråret iklæde sig farverige kostymer og glitrende pailletter, når Tenerifes hovedstad, Santa Cruz, igen lægger gader til verdens andets største karneval. Årets festival bliver med garanti en våd fornøjelse for de mange gæster. Temaet er nemlig ”Det dybe hav”.

Brasilianske sambarytmer, farverige kostymer og store paradevogne vil normalt sende tankerne til det sydamerikanske Rio de Janeiro. Men den kanariske ø, Tenerife, er faktisk hjem for verdens andet største karneval. Under den milde forårssol, danser glade turister og lokale rundt i den kæmpe parade, der går gennem Santa Cruz’ gader. ”The deep sea” er tema for karnevallet 2019, så mon ikke paradevognene denne gang bliver pyntet med både tang, havmænd- og fruer.
Inden paraden kan turnere gennem gader, skal der selvfølgelig vælges en dronning. Kandidaterne dyster på den 1.200 kvadratmeter store scene, hvor de bærer fantastiske kostymer – flere af dem er en tung byrde og vejer mange kilo. Når dronningen er valgt er karnevallet klar til at starte.

En sardin ofres

En af karnevallets ældste traditioner kan opleves dagen efter paraden – nemlig ”Entierro del sardino” eller ofringen af sardinen. Man skulle tro, at sardinen havde noget med årets havtema at gøre, men faktisk er det hvert år en kæmpe papir-sardin, som brændes til ofring for de kommende fester.

De næste par dage overgiver hele byen sig til musik, dans, optrædener og konfetti og det hele kulminerer i hovedparaden den 5. marts 2019. Det er en kæmpe oplevelse at se den flotte og timevis lange parade bevæge sig gennem byen – og selvfølgelig en uforglemmelig oplevelse for dem, der ikke kun ser på, men danser med.

Ofringen af sardinen

En af karnevallets ældste traditioner kan opleves dagen efter paraden – nemlig ”entierro del sardino” eller ofringen af sardinen. Man skulle tro, at sardinen havde noget med årets havtema at gøre, men faktisk er det hvert år en kæmpe papir-sardin, som brændes til ofring for de kommende fester.

Hele øen fester videre

Hvis du ikke bor i Santa Cruz under festlighederne, så fortvivl ej. Der går dagligt lokalebusser til hovedstaden fra de mest populære ressorts som Los Cristianos og Playa de las Americas.
Rejser du med mindre børn, eller foretrækker du bare at opleve feste i en lidt mindre skala, så skal du vente til senere i marts. Karnevallet rejser nemlig rundt til øens største byer. Her opstilles et tivoli til børnene, telte, scener og flere madboder med lækker street food og churros (spanskrør). Derudover har hver by sin egen parade – og selvom de ikke kan måle sig med Santa Cruz’ i størrelse, er det med garanti både sjovt og festligt at opleve.

Der serveres masser af lækker street food i dagene under karnevallet. Prøv friskstegte, lune churros drysset med sukker.
Det kræver en stræk kvinde at blive valgt til dronning for karnevallet - nogle kostymer vejer lige så meget, som kvinden, der bærer dem.

Vigtige datoer for karnevallet

Onsdag den 27. februar 2019 - Valg af dronning Fredag den 1. marts 2019 - Åbningsparade Tirsdag den 5. marts 2019 - Hovedparaden Onsdag den 6. marts 2019 - Ofring af sardinen Lørdag den 9. marts 2019 - Parade i Puerto de la Cruz* Søndag den 17. marts 2019 - Parade i Los Gigantes Søndag den 31. marts 2019 - Parade i Los Cristianos Find det officielle program her. *Temaet for karnevallet 2019 i Puerto de la Cruz er rummet (Space).

Karnevallet er grund nok til at rejse til Tenerife i foråret. Men mangler du lidt flere argumenter til at overbevise hele familien, så læs vores bedste ferietips til vulkanøen Tenerife lige her.

Lignende indlæg

Hoteller på Kanarieøerne, hvor All Inklusive indgår

Vil du vide præcis, hvad ferien kommer til at koste og være sikker på, at der altid er noget mad, der falder i hele familiens smag? Så kan det være en god idé at bestille et hotel, hvor All Inklusive indgår i prisen. Her har vi listet alle de hoteller på De Kanariske Øer, hvor du får All Inklusive med i prisen.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-13

Gran Canaria eller Tenerife – hvilken ø skal du vælge?

Sommer året rundt med 2 700 soltimer, temperaturer, der sjældent kommer under 20 grader, og strande så langt øjet rækker. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Kanarieøerne lokker mange besøgende til. Sværere er det at vælge, hvilken af øerne rejsen skal gå til, for hvilken er bedst? Gran Canaria eller Tenerife? Her hjælper vi dig med at finde ud af, hvilken af øerne, der passer bedst til dig.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-04

Find den kanariske ø, som passer til dig

Er du til shopping, surfing eller naturoplevelser? Måske du vil blande forskellige aktiviteter. De Kanariske Øer har mange ting til fælles for eksempel den lune varme og de dejlige strande. Men der er også mange ting der adskiller dem; både natur, oplevelser og kultur. Her kan du læse, hvad der kendetegner den enkelte ø og finde netop den ø, der passer til din ferie.
Laura Laura 2019-09-21

Kap Verde eller Kanarieøerne til vinter?

Kanarieøerne og Kap Verde – to af det østlige Atlanterhavs største øgrupper – har både ligheder og forskelle. Øgrupperne har samme geografiske udformning: I vest er øerne grønne og fyldt med bjerge, og den østlige del er mere lavtliggende og har fine sandstrande. Der er dog også mange ting, som gør øgrupperne forskellige. Her er en guide, som forhåbentligt kan gøre beslutningen om vinterferiens rejsemål lidt lettere.
Laura Laura 2019-09-17