2019-10-15

Tel Aviv – tips og perler

Man taler ofte om byerne omkring Middelhavet, der giver dig mulighed for at kombinere sol og bad med byens puls – blandt dem er Tel Aviv sammen med Barcelona, Palma og Athen. Uanset om du rejser til Tel Aviv for badferie, shopping eller kulinariske oplevelser, så har byen noget at tilbyde året rundt.

Du kan rejse til Tel Aviv hele året. For strandene, maden og stemningen lever døgnet rundt hele året. Du kan hilse foråret velkommen eller forlænge sommerdagene, da luften og havet er varmt helt fra slutningen af april til november. Også om vinteren er det mildt vejr i det østlige Middelhav, mens vinterens regn primært falder i december og januar.

Tel Avivs strande

I Tel Aviv er det på strandene, man mødes. Og byen har mange – fra Blue Beach i nord til Alma Beach i syd. De fleste strande i det centrale Tel Aviv er børnevenlige. To favoritstrande er Lala Land (lige nord for Frishman Beach) og Banana Beach (lige syd for Jerusalem Beach). Ved Lalaland findes der mange rigtige gode restauranter samt toiletter, udendørs fitnessfaciliteter og legeplads. Banana Beach er lidt mere roligt.

Fede byområder i Tel Aviv

Namal

Tel Avivs gamle havneområde er for nyligt bygget om og fuldt af restauranter, parker og butikker. Området er populært blandt turister og har gode legepladser og en dejlig atmosfære.

Rothshild Avenue & Neve Tzedek

Rothshild Avenue er en lang gade med mange gode restauranter. Avenuen strækker sig fra Habima Square i nord ned til Neve Tzedek, som er et af Tel Avivs gamle områder med smalle gader, små butikker og madboder.

Sarona

Et nybygget område mellem Habina Square og motorvejn med et stort udvalg af restauranter, caféer og legepladser for børn. Her findes også lidt shopping og et foodcourt med et stort udvalg af lækre retter (åbent både til frokost og aften).

Rejs med TUI til Tel Aviv
Tel Aviv er blandt andet kendt for sine mange juicebarer.

Maden i Tel Aviv

Juicebarer

Hvis du foretrækker en mere let morgenmad, som du ovenikøbet kan få to go, skal du besøge en af byens mange juicebarer. En af de bedste er Tamara på David Ben Gurion Avenue. Vil ud have en mere reel morgenplatte, skal du begive dig ned til Lulu Kitchen and Bar – et hyggeligt sted på Neve Tzedeks hovedgade Shabazi. Der findes flere caféer at vælge mellem i området omkring Shabazi.

Strandbarer & falafel

Bruger du en dag på stranden, så er en af de mange strandbarer et oplagt frokostvalg. Men du kan også svinge forbi Falafel Frischman for en hurtig og lækker falafel, du kan tage med tilbage til stranden. Falafel Frischman ligger i krydset mellem Dizengoff og Frischman.

Middagstips

Du finder gode middagsrestauranter i hele Tel Aviv; i Namal, i Neve Tzedek og langs med Rotschild Avenue. Men et godt tip er at bevæge sig ned omkring området Tachana (Hatachana) lige syd for Neve Tzedek. Her, ved den gamle togstation, ligger der flere hyggelige restauranter og is-steder. Området med restauranter er bilfrit – perfekt til hvis du rejser med børn, der har svært ved at blive siddende ved bordet hele aftenen.

Rejs med TUI til Tel Aviv