2017-04-11

Upcoming storbyer til din næste storbyferie

Når der snakkes om weekendrejser og storbyferier bliver New York, Paris og Barcelona ofte nævnt, men størst er ikke altid bedst - eller mest interessant. Vi vender blikket mod mindre byer - men ikke mindre charmerende for den sags skyld.

Her er en lille guide til de byer, som vi tror bliver de næste weekendrejsemål i 2017. Det er ikke de største byer hverken indbygger- eller kvadratmetermæssigt - på listen findes alt fra den tredje til 19ende største by i Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Bulgarien og Polen. Hver by, stor som lille, giver et unikt indblik i landet, og i de mindre byer, fås en mere intim oplevelse og følelse af at komme tættere på landet.

Leipzig, Tyskland

Allerede nu kaldes byen Hypezig. Forsøg at rejse hertil mens byens kunst- og musikliv stadig findes i undergrundsbanerne. At unge og kreative personer strømmer hertil, er ikke nødvendigvis en nyhed. Bach søgte til Leipzig, og man kan nu besøge hans grav og museum i St. Thomas-kirken. Man kan tilmed se det eneste maleri, man med sikkerhed ved, at han malede selv.

Köln, Tyskland

I Köln går man gennem byens historie på middelalderlige gader langs floden Rhinen. Byen er smukkest ved juletid, hvor den er pyntet op med dekorationer og julemarkeder. Her møder man et væld af europæisk historie; fra Romerriget til Postmodernismen. Der findes tilmed en hel del for chokoladeelskere og sportsentusiaster.

Gdansk, Polen

En havneby ved en polske rivera. Gdansk har en lang bryggeritradition og de sidste par år er flere mikrobryggerier begyndt at dukke op, en del restauranter har desuden sit eget inhouse-bryggeri. Langs de smalle gader findes butikker, som sælger rav, caféer og museer. I byen findes også den lange sandstrand Stogi.

Napoli, Italien

Napolis historiske bykerne er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Her finder man gode pizzaer, kaffe og pasta samt en hel del spændende street food, som alternativ til fine dining. I nærheden ligger Vesuvius og Popeji. Det er ikke for ingenting, at Napoli er en af Italiens mest ikoniske byer.

Lyon, Frankrig

En strategisk placering mellem Nord- og Sydeuropa har skabt en unik arkitektur, kultur og gastronomisk arv. Lysfestivalen i december, Fête des Lumières, er en af byens største begivenheder med både små lysdekorationer og store lysshow. Om sommeren kan man gå til koncert på en af de romerske teatre eller besøge en bouchon, lokal restaurant som serverer mad fra området og Lyon.

Varna, Bulgarien

En klassisk kunsterby ved Sortehavet. Her kan vågehalse springe bungyjump fra Asparauhov Most-broen eller gå en tur i den store park Primorski Park, som strækker sig langs med kysten og de lange strande. Derudover findes der et livligt kulturliv og et godt udvalg af restauranter.

Granada, Spanien

Den smukke provinshovedstad i Andalusien er rig på historie og kultur. Her findes et eksempel på velbevaret vestlig islamisk arkitektur; borg- og paladsområdet Alhambra. I fin afstand findes vandringsmuligheder i Sierra Nevada, og i byen findes klassiske tapas-barer og bohemiske tetirías, mauriske tehuse.

Lignende indlæg

Tel Aviv – tips og perler

Man taler ofte om byerne omkring Middelhavet, der giver dig mulighed for at kombinere sol og bad med byens puls – blandt dem er Tel Aviv sammen med Barcelona, Palma og Athen. Uanset om du rejser til Tel Aviv for badferie, shopping eller kulinariske oplevelser, så har byen noget at tilbyde året rundt.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-10-15

Stor guide – Kanarieøerne for to

På Kanarieøerne finder du alle ingredienserne til en vellykket ferie på tomandshånd. Uanset om du rejser med din partner, din søster eller din tennistræner, og hvad end I er på udkig efter småluksuriøs afslapning, nye indtryk, kulinariske oplevelser eller aktive eventyr. Her er den store guide, der hjælper dig med at vælge den det rigtige rejsemål og unikke oplevelser til netop jer.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-23

Svært ved at vælge? Her skal du bo på Mallorca!

Hos TUI kan du vælge mellem mere end 100 hoteller på Mallorca. Men de mange valgmuligheder kan gøre ferieplanlægning helt uoverskuelig. For hvor skal du bo, og hvilket hotel passer bedst til din ferie? Vi hjælper dig her med at vælge det helt rigtige område og hotel til netop dine behov og ønsker.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-09-17

De bedste udflugter på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyld dine sanser (og din Instagramkonto) med nye indtryk væk fra hotelpoolen. Thailands største ø Phuket er utrolig rig på oplevelser. Her giver vi tips til alt fra snorkling og junglevandring til buddhistiske templer, madlavningskurser, flowriding og at bade med elefanter.
Stine Sørensen Stine Sørensen 2019-06-26